05 Mart 2011 | Cumartesi

Yanlış tercihler

Kayserispor, bu sezon evinde ilk kez yenilirken bunda en büyük suçlu Şota'nın ilk yarıdaki kadro seçimiydi. Trabzon deplasmanında ortaya konulan futbol ve mücadelenin moraliyle Manisa karşısına çıkan Kayserispor, skoru bir an önce lehine çevirme düşüncesiyle maça başladı. Konuk ekip ise önce yememeyi düşünüp, ölü toplar ve kontrataklarla gol aradı, bunda da başarılı oldu.
Teknik direktör Şota, Abdullah ve Santana'nın yokluğunda 4-1-4-1 sistemiyle takımı sahaya sürerken, Selim'in ortada tek, Kujovic'in ilerde yalnız olması sorun çıkardı. Ziani, Moritz, Nordin gibi takım savunmasını sevmeyen oyuncuların aynı anda sahada olması, sakatlıktan yeni çıkan Mehmet Eren'in onbirde yer alması yetmiyormuş gibi Selim de kötü gününde olunca, beklenen baskı bir türlü gelmedi. Bu orta sahayla gelmesi de mümkün değildi zaten.

Önder'in golü nizamiydi
Manisa'da ise Isaac, Simpson, Makukula gibi oyuncuların yokluğu dezavantaj olarak gözükse de Hikmet Karaman mücadeleci bir ekiple sahaya çıkıp bunu avantaja dönüştürdü.
Karaman, Kayserispor'un kanat akınlarına karşı önlem alırken, Nordin Amrabat'ın topla cezasahasına girmesine engel olmak için de sürekli faul yapıldı. Şota, maçın başında yaptığı hataları düzeltmek için ikinci yarıyı bekledi. Zalayeta, Ömer ve Furkan'ı oyuna aldı. Riskle birlikte kalede de tehlikeler de yaşanmaya başladı. Özellikle hücuma çıkarken yapılan pas hataları, kaptırılan toplar hep baş ağrıttı.
Üçlü savunmaya dönülmesi bütün kozların oynanması da yenilgiyi önleyemedi. Son haftaların başarılı ismi Nordin'in de etkisiz kalması Kayserispor'un hücumda etkili olmasını engelledi. Önder'in attığı golün ofsayt diye iptal edilmesi ise büyük bir hakem hatasıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor