14 Kasım 2010 | Pazar

Işık göründü

Trabzonspor'a Bursa'da zirve vizesi. Bence bu, şampiyonluk maçı idi. Bursaspor çok gergin, bordo-mavililer aksine çok rahattı. Bu durum sonuca da yansıdı. "Yılın maçı" apoletini yalnız 3 büyüklere yakıştıranlara bir lafım var. Darılmayın ama yılın maçı Bursaspor ile Trabzonspor arasında oynandı.
Bursa'da Ali Tandoğan'ın yokluğu ve Volkan'ın da ilk 11'de olmaması kendini hissettirdi.
Ev sahibinde bir başka olumsuzluk da rakip kale önünde çok telaşlı olmaları idi.
Psikolojik olarak bu maça iyi hazırlanamamışlar.
Trabzonspor ise işi ilk 45 dakikada bitirdi. Antalyaspor maçında oynadığı birkaç dakikadan sonra "Kumaşı iyi" dediğim Jaja, 2 golle yıldızlaştı. Bursasporluların itiraz ettiği ikinci golde Umut faul yapmadı, Ömer'in ayağı kaydı. Burak'ın golünü de hakemler yedi. Kesinlikle ofsayt yoktu.

Trabzonspor hak etti

İlk yarıda Trabzonspor'a şapka çıkaran yeşilbeyazlılar, ikinci yarıda rakibinin üstünlüğünü kabul etti. Yeşil-beyazlı takım, ikinci yarıda sahada olduğunu hatırladı. Ancak, bordo-mavililer karşı ataklarla rakibini hayli zorladı. Biraz ürkek oynamasalar, son şampiyonun fiyakası fena bozulacaktı.
Ertuğrul Sağlam'ın Volkan, Nunez ve Batalla değişikliği sonuç getirmedi. Bordo-mavili takım bu yarıda da gol aradı. Trabzonspor'da herkes büyük çaba gösterdi.
Hata yapanı da arkadaşı kapattı. Engin ve Selçuk'un Bursa savunmasının arkasına attığı toplar tehlike yarattı. Goller de böyle oldu.
Önde, ortada, arkada ve gollerde Jaja vardı. Burak ile Umut, önde rakibi hırpaladılar. Cale ile Serkan'ın kaçırdıklarına Onur geçiş izni vermedi. Trabzonspor kendinden emin, sakin ve inanmış olarak çıktığı maçta hak ettiği galibiyeti aldı. Maç boyunca Ertuğrul Sağlam'ın agresif hareketleri ise şampiyon bir takımın antrenörüne hiç yakışmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor