19 Ağustos 2011 | Cuma

Yol yarılandı

Athletic Bilbao'yu İspanya'da durdurdu Trabzonspor. Hem de uzatmalar dahil 91 dakika, Buraksız 10 kişi ile. Golsüz beraberlik iyi. Yine önce hakem vardı karşımızda.
İlk 45 dakikada İspanyol takımının korkunç baskısı ile bunalan bordo-mavililer, rakip kaleye gitmeyi unuttu nedense.
Trabzonspor'un orta sahasındaki Alanzinho ile Colman'ın adam markajını sevmemesi yüzünden, savunma bir hayli tehlike yaşadı. Kaptan Tolga'nın yerinde kurtarışları ve biraz da bordo-mavililerin şansı, gol getirmedi. Bir de bordo-mavililerin rakiplerini uzaktan kontrol etmeye çalışması, Bilbao'luların çok rahat sert ve tehlikeli şutlar ile yüreğimizi ağzımıza getirdi.
Ev sahibinin 7 kornerine karşılık Trabzon, Bilbao kalesine Halil'in güzel asisti ile ilk yarının son dakikasında inebildi. Sahanın her yerinde olan Muniain'i kimsenin tutmaması, bu futbolcunun önemli pozisyonlar yaratmasına yol açtı.
İkinci yarıya hızlı başladık. İlk yarıda rakibi geride kabul eden Trabzon, bu 45 dakikada baskı ile hayli öne çıktı. Ancak, bordo-mavililer her an topa hakim Bilbao baskısı karşısında "Çanakkale Geçilmez" ile geçit vermemeye çalıştı.
Trabzonspor, Burak'ın oyundışı kaldığı 6. dakikadan itibaren 10 kişi ile canını dişine takarak oynadı. Tolga'nın inanılmaz kurtarışı İstanbul'a umutları taşıdı. Bu yarıda gole Trabzonspor 2 kez çok yaklaştı. Önce Halil ile gole yaklaşan bordo-mavililer, Henrique ile de en net pozisyonunu değerlendiremedi.
Rövanş İstanbul Arena'da.
Bu Trabzonspor, bu İspanyol'u eler. Art niyetsiz hakemler, çoşkulu taraftar ve inanmış Trabzonspor ile bu iş hallolur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor