17 Ağustos 2010 | Salı

Ürkütmeyelim!

Geçtiğimiz günlerde üç-beş satır karalayarak açtık "kara kaplı" defterimizi Fotomaç'ta. Kabımız "kara" ama, merak etmeyin sayfalarımız "bembeyaz"... Onları karartmakya da beyaz bırakmak, Ümraniye ve Akaretler'deki dostların elinde. Allah yardımcıları olsun... İlk değerlendirmemizde 'Buca'lamayın demiştik! Bir ara 'Buca'lar gibi olsalar da "bir taşla üç kuş" indirmeyi başardılar. Kolay olmayacağını tahmin etmek zor değildi. Rakip genç ve çok koşuyor; ayrıca sahada kim general, kim asker bilinmiyor. Böyle bir rakibe karşı, sahayı "mayına basmadan" geçebilmek, tahmin edildiğinden daha önemli bir başarıdır bence. Birkaç gündür sağda-solda yapılan "Buca, Beşiktaş'ın rakibi değil zaten" yorumlarına benim yorumum şu olur: Erken öten horozun!..

Çok güzel rakamlar bunlar

Beşiktaş, bu sezon Avrupa arenasına hızlı bir giriş yaptı. 4 maçta 11 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 1 gol gördü. Gol sayısına dikkatinizi çekerim: Atan 11, karşılayan 1... Çok güzel rakamlar bunlar! Şimdi sırada gruplara kalabilmek için bir basamak daha kaldı. Rakip Finlandiya temsilcisi Helsinki... Başında da HJK var, bizim BJK gibi... HJK'nın ilginç özellikleri var. Mesala, Finlandiya Ligi'nde en çok kupa kazanan takımlar... Müzelerinde tam 36 kupa bulunuyor. Hiç de azımsanacak bir rakam değil. Beşiktaş ile Helsinki daha önce de kapıştı. 1994-95 sezonunda Kupa Galipleri'nde karşılaşan rakiplerden gülen taraf, 2-0 ve 1-1'lik skorlarla Beşiktaş oldu... Avrupa kupalarında katılan temsilcilerimiz de, bugüne kadar Finlandiya takımlarına hiç yenilmediler... Şimdi bu rakamlar diyor ki; Beşiktaş turu rahat geçer.. Biz de diyoruz ki: Rakamların dili yok, garantisi de! Ama Guti ve Quaresma'nın, Avrupa çapında bir ünleri var... Peki ya geride kalan 9 Kartal'ın? Onların yürekleri yeter zaten! Tribündeki "Kara Kartallar"dan bahsetmeye hiç gerek yok. Ürkütmeyelim rakibi!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor