Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

27 Aralık 2009 | Pazar

Nefes nefese...

Bank Asya 1. Lig'in 17 maçlık ilk yarısının zirvesinde Karabükspor takımı var. Averajla zirvede yer alan Karabükspor'u aynı puanla ve averajla Konyaspor takımı takip ediyor. İlk yarı periyodunu 37 puan ve 40 golle zirvede tamamlayan Mavi Ateşler hem attığı gol, hem aldığı puanlarla ligin en çok dikkat çeken takımı oldu. Onu takip eden yeşil-beyazlı Konyaspor da 15 golle ligin en az gol yiyen ekibi konumunda. İlk yarı sonunda ligin hayal kırıklığı olarak Giresunspor takımını gördük. Şampiyonluk hevesi ile çıkılan yolda enteresan sonuçlara imza atan Çotanaklar bu ligi takip eden futbol kamuoyunu adeta şaşkına çevirdi. Son hafta maçlarına değinecek olursak; lider Karabük kötü oyuna rağmen Adanaspor'u tek golle geçti ve zirvede kalmayı başardı. Ligde tam 11 hafta zirvede kalan Konyaspor ise 'yılın maçı'nda en büyük rakiplerinden Altay'ı 2-0 ile yendi ve averajla sıralamada ikinci oldu. Altay takımı Bucaspor'un İzmir takımı olmasını dikkate alırsak bu sezon deplasmandaki ilk yenilgisini aldı. 3 haftadır yenilen Orduspor'a son darbeyi ezeli rakibi Samsunspor 3-1 ile vurdu. Haftanın en önemli maçlarından, 6 puanlık müsabakadan; KSK-Bolu maçından gülerek ayrılan taraf İzmir temsilcisi KSK oldu. İstikrarsız sonuçlar alan Hacettepe ligin son haftasında deplasmanda MİY'e 1-0 yenildi ve hocasını kaybetti. Önder Özen tüm ısrarlara rağmen görevi bıraktı. Kocaelispor durdu durdu son iki hafta atağa kalktı. Zorlu Rizespor'dan 1 puan alan Körfez temsilcisi ligin ikinci devresine adeta umut taşıdı. Ligin ilk yarısının son haftasında toplam 20 gol izledik. Oynanan maçların dördünü ev sahibi takımlar kazanırken iki maçı da deplasman takımları galip tamamladı. Son hafta görülen üç beraberlik 1-1'lik skorlarla alındı. Son haftanın istifa eden teknik adam furyasına Orduspor Teknik Direktörü Ekrem Al ve Hacettepe'nin hocası Önder Özen'in katıldıklarını gördük.

Karabük sevindi
Farklı galibiyetleriyle gördüğümüz Karabük bu sefer tek golle sevindi. İlk yarıda çok net gollük pozisyonları değerlendiremeyen Adanaspor Onur'un gördüğü kırmızı kart sonrasında rakibine adeta teslim oldu. Birol takımına çok önemli bir 3 puan kazandıran isimdi. Karabük attığı 40 gol ile ligimizin en çok gol atan takımı konumunda.

Yılın maçı Konya'nın!
Tam bir haftadır futbol kamuoyunun odaklandığı, Bank Asya 1. Lig'de 'yılın maçı'nı Konyaspor kazandı. Maçın adamı ilk golü atıp ikinci golü hazırlayan Poljac'tı. Geçtiğimiz hafta aldığı yenilgi sonrasında liderliği kaybeden Konyaspor, Altay karşısında baştan sona üstün oynayan taraftı. Bu sezon Altay takımı İzmir dışında ilk defa yenildi.

Erciyes eriyor!
En çok atanlardan Bucaspor, en yiyenlerden Erciyesspor'u kendi evinde farklı yendi. Kayseri temsilcisi 12. haftada Adana deplasmanında aldığı 1 puandan bu yana puana hasret. Bucaspor Özcan Kızıltan ile yokluklar içinde var olmaya devam ediyor. İkinci yarı kadrosunu koruyan bir Buca en iddialı takım olur.

Samsun'dan darbe!
'Karadeniz derbisi'nin galibi Samsunspor oldu. Son üç hafta puan alamayan Orduspor Samsun karşısına mutlak üç puan için çıkmıştı ama kazanan taraf Samsunspor oldu. Bu yenilgi sonrası Ekrem Al istifa etti. Kırmızı-beyazsiyahlı Samsunspor dış sahada ikinci defa kazandı. Tüm zorluklara rağmen kazanan Hüseyin Kalpar ve öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Kocaeli 'İn' Rize 'Out'
Kocaelispor atağa kalktı. Ligin en genç kadrosu ile mücadele eden körfez temsilcisi, Mersin İdmanyurdu galibiyetinden sonra bu sefer de Rizespor'la berabere kaldı ve dikkatleri üzerine çekti. Rizespor belli ki Bucaspor'dan aldığı farklı yenilginin travmasını yaşıyor. Maviyeşillilere "Düne kimse bakmaz, artık ayağa kalkın!" diyoruz.

Karşıyaka 6 puan aldı
Aynı hedefler için çarpışan iki takımın maçında, KSK-Bolu maçında kazanan Karşıyaka oldu. Tam 6 puan değerinde olan ve kazananın büyük avantaj yakalayacağı maçı bir ara yenik duruma düşse de Karşıyaka 2-1 kazandı ve rakibine 4 puanlık fark yaptı. İlk 6 yarışında ikinci yarı kıyasıya maçlar bizleri bekliyor. Boluspor defans kurgusuna takviye yapmazsa ikinci devre işi çok zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor