Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

29 Nisan 2010 | Perşembe

Kemal Kılıç yapım

İki takım düşünün ki bir teknik adam tarafından yarışa hazırlanmış olsun. Takımlar Bucaspor ve Adanaspor, hoca ise Kemal Kılıç.
Bu ligin en tecrübeli hocası, son iki yılda Bucaspor'u önce Bank Asya 1.Lig'e taşıdı. Bu yılın ilk yarısının son haftalarına kadar da görevde o vardı. Onun kurduğu bir takımdı. Özcan Kızıltan ile devam ettiler. Sonra doğduğu yere geldi.
Adanaspor'da kadro kısıtlılığına rağmen inanılmaz sonuçlara imza attı. Her iki takımı da yarışa sokan, yarışta tutan Kemal Kılıç oldu. 32. hafta sonuçları ile de gördük ki en az Bucaspor kadar Süper Lig'e yakın bir takım Adanaspor.
Ligde ise bu hafta taşlar yerinden oynadı. Heyecan anlamında en başa döndük. Hem yukarıda, hem aşağıda yer alan takımlar nefes nefese. İlk sırayı alan Karabükspor ve son sırayı alan Kocaelispor'u dışarıda tutarsak son haftaya kadar kıyasıya bir yarış göreceğiz.

'Buca'ladılar İkinci
Buca ile üçüncü Adanaarasında maç öncesine kadar 4 olan fark son maç sonrası ikiye düştü ve İzmir temsilcisi işini iyice zora soktu. Rize deplasmanının zorluğu düşünülürse şansını zayıflattı bile diyebiliriz. Bekleyip göreceğiz.
Yoğun stres altında maça çıkan Bucaspor, geçen haftaki Mersin mağlubiyetinden sonra bu sefer de evinde G.Antep BŞB'ye takıldı. Kartalspor'u kendi seyircisi önünde Mbilla'nın enteresan orta- pas karışımı golü ile yenen turuncu-beyazlılar son haftalara ümitlerini daha da büyütmüş, avantaj yakalamış şekilde giriyor. Orduspor, deplasmanı Adanaspor cephesinde 32 haftaya bedel bir maç. Nefesler tutuldu.

Vize mi, veto mu?

Ligde Turkcell Süper Lig vizesi Karadeniz'den geçecek. Bucaspor, Rize deplasmanında, Adanaspor, Ordu deplasmanında zorlu maçlara çıkıyorlar. İkinci sıradaki Bucaspor, Süper Lig'e direkt çıkmak için puan kaybına tahammülsüz bir maç oynayacak. Aynı şekilde rakibi Rizespor da ligde kalmak adına puan kaybına tahammülsüz.
Kritik sıralaması dolayısıyla haftanın, belki de yılın en zor maçı.
Diğer maça gelirsek... Son haftaların en formda takımı Orduspor çok rahat. Adanaspor maçında rakibine vize vermeyip, çıkışını sürdürmek isteyecek. Ayakların Ordu'da, kulakların Rize'de olacağı bir maç.

32. hafta

Lider Karabükspor, 78 puan hedefi ile çıktığı haftada zordaki rakibi Hacettepe'ye acımadı ve 3 puanı, 4 golle aldı. Bu hafta oynanan 9 maçta 3 ev sahibi, 3 deplasman takımı galibiyetinin yanında 3 de beraberlik alındı. Toplam 21 gol gördük. 16 gol ise 3 maçta atıldı. Berabere biten 3 maç da golsüz neticelendi. 9. sıradaki Boluspor'dan, son sıradaki Kocaelispor'a kadar sıralanan hiçbir takımın galip gelemediği bir hafta oldu. Hakemler hiç kırmızı kart göstermezken, 39 defa sarı kartına davrandı.

Karabük acımadı

1. Lig'in misafir takımı Karabükspor zordaki Hacettepe'ye acımadı ve farklı kazandı. Önce mağlup duruma düşen mavi-kırmızılılar, daha sonra 4 gol atıp kimsenin hesabına kafa yormayacağını da göstermiş oldu. Hacettepe, deplasmanda KSK'ya kaybederse neleri kaybedeceğini biliyor.
Tam 5 takımı yakından ilgilendiren zor bir maç.

Bucaspor heyecan yaptı

Her iki maçta da yendiği Adanaspor'a tam 7 puan fark yapmıştı. Son üç haftada 7 puan kaybettiler, fark ikiye düştü. Geçen hafta alınan MİY mağlubiyeti bu hafta G.Antep BŞB. maçına stres olarak yansıdı. G.Antep temsilcisi akıllı oyunu ile 1 puan aldı ama son dakikada 1 topları direkte patladı. Rizespor-Buca maçı nefesleri kesecek.

İnatçı Adanaspor!

Bucaspor'un puan kayıpları, Adanaspor'u potaya soktu. Ligin az gol atan ama çok puan toplayan takımı, deplasmanların kötü sonuçlar alan takımı Kartalspor'u zor geçti. Kartalsporlu Yakubu'nun, maçın son 10 dakikasında bulduğu net 3 pozisyonu gol yapamaması takımı adına şanssızlıktı.
86. dakikada Mbilla'nın orta-şut karışımı golü ile kazanan Adanaspor, çok önemli bir 3 puan aldı. Ordu maçı hayati önemde.

Acımasız Giresunspor

Giresunspor iki hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı. Rakip Dardanelspor ise tam 5 haftadır 3 puana hasret. Giresunspor bu hafta oynayacağı Konyaspor maçında "Tamam veya devam!" diyecek. Beraberlik bile Çotanakların tüm hesaplarını bitirir.
Dardanelspor'un ligde kalması için mucizelere ihtiyacı var. Geldikleri gibi gidiyorlar.
Acı,acı,acı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor