Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

07 Mayıs 2010 | Cuma

Nefesler tutuldu!

Bank Asya 1. Lig'in bitmesine 90 dakika kala nefesler tutuldu. İzmir ve Adana'da sevinç; Ankara, Rize ve Mersin'de hüzün tansiyonu en üst düzeyde. Son maç, son dakikaya kadar ne çıkan belli, ne de düşen tüm takımlar.
Bucaspor-Adanaspor arasında ikincilik için devam eden kıyasıya yarış; Rize, Hacettepe ve Mersin arasında küme düşen üçüncü takım olmamak için devam ediyor.
Bucaspor içeride Erciyesspor, Adanaspor da Kardemir Karabükspor karşısına çıkacak. Maçlarda ayaklar çime bassa da akıllar ve kulaklar hep rakip sahalara odaklı olacak.

Play-off'lar İstanbul'da

Play-off'a kalan 4 takımdan üçü belli oldu. Altay, Konya ve Karşıyaka play-off'a kalması kesinleşen takımlar oldular. Play-off'a kalacak diğer takım Buca ve Adanaspor'dan biri olacak.
Takımlar aralarında lig usulü tek tek karşılaşacaklar ve Süper Lig'e çıkan 3. takım olacaklar.
Maçlar İstanbul'da oynanacak.

En zayıf kim?

Ligde Kocaelispor'dan sonra Dardanelspor da küme düştü. Lige çıktığı yıl küme düşen kırmızı-beyazlılar tüm Çanakkale'yi üzdü.
1. Lig'den düşen 3. takım bu hafta sonu oynanacak Kocaelispor-Rizespor ve Hacettepe-Mersin İdmanyurdu maçlarından sonra belli olacak.
Özellikle Hacettepe-Mersin maçı ligde kalan ve düşen takımı belirlemek adına çok büyük öneme haiz. Bu hafta oynanacak kritik maçlar dolayısıyla tüm gözler MHK'ya çevrilmiş durumda.
MHK'nın kritik hafta dolayısıyla maçlarda FIFA kokartlı hakemlere görev verip tüm dedikoduların önüne geçmesi bekleniyor.

33. haftada ne oldu?

4 ev sahibi, 4 deplasman takımının galip geldiği haftada, haftanın tek beraberlikle sonuçlanan maçı Rizespor-Bucaspor maçı oldu.
Maçlarda 24 gol atılırken, hakemler 2 kırmızı ve 40 sarı kart gösterdiler. Bucaspor cepten yemeye ve puan kaybına devam etti.
Son 4 haftada 9 puan kaybı ile büyük avantaj yitiren İzmir temsilcisi Adanaspor ile puan puana geldi. Adanaspor bu maçla birlikte 7 maçtır rakiplerine yenilmiyor. Orduspor ise tam 8 hafta sonra mağlubiyetle tanıştı. İlk 6 sıra için en önemli maç Konya'da oynandı. Konyaspor, Giresunspor'u 2-1 yenip play-off'a çıkmayı garantiledi.
Haftanın dikkat çeken sonucu Karşıyaka'yı İzmir'de son dakikalarda yenen Hacettepe'den geldi.
Erciyes ve Samsun aldıkları 3 puan ile son haftaya ligde kalmış takımlar olarak giriyor.

77+1 peşinde

Herkesin ligde bir hesabı oladursun Kardemir Karabükspor'un çıtası bambaşka. Plakası olan 78'i yakalamak için non-stop kazanan mavi- kırmızılılar komşu Boluspor'u da yenerek 77 puana erişti ve hedefine 1 puan bıraktı. Adana deplasmanında bakalım bu 78 plaka puan hesabı tutacak mı?

Süper Lig'e Erci'yes' mi?
Bu haftanın en önemli maçına çıkacak olan Bucaspor adeta Süper Lig'i elinin tersiyle itiyor.
Son 4 haftalık puan kayıplarının ardından evinde oynayacağı Erciyes maçını mutlak kazanmak zorunda. Kayseri temsilcisi, prestij için çıkacağı İzmir deplasmanında alacağı puan ya da puanlarla kendinden çok Adana'yı sevindirebilir.
Bütün gözler üzerinde.

İnanmışlar ordusu
Orduspor-Adanaspor
maçı nefesleri kesti.
Son 8 haftada mağlubiyet almayan Orduspor Adanaspor'a karşı bu unvanını kaybetti. Son 7 haftada müthiş bir seri yakalayan turuncu-beyazlı Adanaspor puanını Buca ile eşitleyerek son hafta Karabükspor ile el ele Süper Lig'e çıkma şansını yakaladı. Ayaklar Adana'da, kulaklar İzmir'de olacak
.
Konyaspor iddialı
Ziya Doğan
ile yeniden umutları yeşerten bir Konyaspor izliyoruz. Futbol kalitesi olarak her hafta daha da üzerine koyan yeşil-beyazlılar, ilk 6 yolundaki en büyük rakibi Giresunspor'u müthiş bir oyun sonrasında yenip ne kadar iddialı olacağını gösterdi. Söylemedi demeyin; playoff'larda Konyaspor sürpriz yapıp herkesi yenebilir.
Konyasporlular bayraklar hazır mı?

Mersin kazandı bekliyor!
Mersin İdmanyurdu, Kocaeli'ni 3-0 yendi ama sevinemedi. 40 puana erişen kırmızı-lacivertli takım, Hacettepe ile oynayacağı maçtan puan çıkarmak zorunda. Kaybeden düşecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor