Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

13 Mayıs 2010 | Perşembe

Hoşgeldin, güle güle...

Bank Asya 1.Lig'i geçtiğimiz hafta oynanan son hafta karşılaşmalarıyla (play-off maçları dışında) sona erdi. 34 haftalık uzun mücadele ilginç sonuçlar, enteresan olayları ile hiç unutulmayacak. Lig kimilerini sevindirirken, kimilerini de derinden üzdü. Lig sonunda, geldikleri gibi yükselenler olduğu gibi geldikleri gibi düşenler de gördük. Karabükspor ikinci, Buca ilk yılında terfi etti. Küme düşen üç takımında ilk yılında düşmeleri enteresan bir durum oluşturdu. Kocaeli ve Hacettepe iki yılda iki lig düştüler. Dardanelspor çıktığı yıl küme düştü. Çok gol ile az puan alanları da vardı, az gol ile kıl payı Süper Lig'i kaçıranları da. Acısıyla, tatlısıyla hepsine değineceğiz. İşte 1. Lig ile ilgili son hafta sözlerimiz:

İzmir'in gururu: Buca
Sezon başında İzmir'in 7 yıllık Süper Lig özlemi bitecek ama o özlemi Bucaspor dindirecek deseydim, "Geç oradan!" derdiniz değil mi? Tarihinde ilk kez Süper Lig'e merhaba dediler. Sarı-lacivertli takım, geldiği gibi lig atlayan ve çıktığı hiçbir ligden düşmeyen de bir takım. Özellikle futbolcuları sonrasında da, Özcan Kızıltan ve Bucaspor yönetimini başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. O kadar yokluğa rağmen bu başarı göz yaşartıcı doğrusu. Kalıcı olma temennisi ile hoşgeldiniz diyorum.

Kim sevinecek?

17-23 Mayıs'ta İstanbul'da lig usulü oynanacak karşılaşmalar ile Süper Lig'e çıkacak 3. takım da belli olacak. Geçen yılların aksine eliminasyon şeklinde değil en çok puanı toplayan takım "Mini Lig" sonunda terfi etmiş olacak. Altay, Adanaspor, Konyaspor ve Karşıyaka'nın katılacağı İstanbul etabı heyecanlı maçlarıyla dikkatleri buraya çekecek.

Gol krallığı

Ligin ilginç golcüleri de dikkat çekti. Lider Karabükspor bünyesinden adeta iki gol kralı çıkardı. Yasin Avcı'nın 18 golle kral olduğu ligde takım arkadaşı Emenike tam 16 gol attı. Aynı sayıda attığı 16 golle Bucasporlu Mehmet Batdal da dikkat çeken isimdi.

Rekortmen hafta

Bu sezon ligin en çok golünün atıldığı hafta, son hafta oldu. Tam 35 gol filelere gitti. 4 ev sahibi, 3 deplasman takımının kazandığı haftada 2'de berabere biten maç izledik.

Adanaspor son anda...

Bucaspor
ile aynı puan ile son haftaya giren Adanaspor zoru başardı ama mutlu sona ulaşamadı. Rakibi Buca kazanınca ikili averajla 3. sırada kaldılar. 24 haftadır içeride-dışarıda yenilmeyen lider Karabükspor'u 3-1 ile geçen turuncu- beyazlılar artık tüm beklentilerini İstanbul'a taşıdı.

Altay rövanşı aldı

Ligin ilk yarısında 2-0 yenildiği Konyaspor'u rövanşta 4-1 yenen Altay, play-off maçları öncesi rakibine korku saldı. Konyaspor ise İzmir deplasmanına tam 9 as oyuncusundan yoksun geldi. Bir ilginç durum ise takımı son haftasına kadar başarıyla antrene eden Zafer Bilgetay'ın yerine Güvenç Kurtar'ın teknik sorumlu yapılmasıydı. Sonuçlarını bekleyip göreceğiz.

Hacettepe komada!
Haftanın en önemli maçı Ankara'da Hacettepe- Mersin arasında oynandı. Kaderin mi azizliği, fikstürün mü bilinmez ligde kalacak son takım, son hafta kendi aralarında oynadılar. Sevinen taraf Mersin İdmanyurdu oldu. İlk golü Hacettepe attı ama Mersin Tuna ile 1-1 yaptı ve son gülen taraf oldu. Maçın en ilginç durumu ise geçen yıl son 4 hafta Hacettepe'nin hocası olarak Süper Lig'den düşmesine tanıklık eden Ergün Penbe'nin bu sefer rakip hoca olarak TFF 2. Lig'e gitmesine sebep olmasıydı. Profesyonellik adına örnek bir maç.

Ordu-Samsun el ele

Karadeniz derbisinden beraberlik çıktı. İlk 30 haftada tek beraberliği ilk hafta elde eden Samsunspor, son 5 maçından 4. beraberliği aldı. Mor-beyazlı Orduspor ise kuşkusuz Ahmet Akçan komutasında çok başarılı bir ikinci yarı yaşadı.Mor-menekşeler, ligi 44 puanla 8. sırada tamamladılar.

Güle Güle Dardanel
Çıktığısezon ligden düşen Dardanelspor tertemiz ve alkışlarla veda etti Bank Asya 1. Lig'e. Gaziantep BŞB'yi deplasmanda yenerek noktayı koyan kırmızı-beyazlılar, Mustafa Meteertem ile çıkmışlardı, onunla da küme düştüler. Türk futbolunun yeni isimleri için yine bekliyoruz. Güle güle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor