Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

10 Eylül 2010 | Cuma

Milli bayram

Bundan keyifli bir "bayram kutlaması" olabilir mi? Bir tarafta futbolda Belçika'yı 3-2 yenerek ikide iki yapan bir futbol A Milli Takımı, diğer tarafta basketbolda tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ve yarı finaline yükselmiş, finale koşan, şampiyonluğa koşan bir Erkek Basketbol A Milli Takımı.

Tüm bunlar dün kutlamaya başladığımız bir bayramdan önce gerçekleşmiş ve büyük bir sevinç yaşıyoruz. İnsanların tebessümünde, güne keyifli başlamasında, sokakta neşe saçmasında milli takımlarımızın çok büyük rolü oldu. 72 milyon arkasında, duaları onlarla.
Birliğimize, birlikteliğimize; bizlere çok büyük bir gurur yaşattılar, yaşatacaklar. Yarı finaldeyiz ama sevincimiz yarım kalsın istemiyoruz. Hep birlikte önce basketbol takımımızdan şampiyonluk, futbol takımımızdan da gruptan lider olarak çıkmasını beklemekteyiz.
Formalar kıpkırmızı olmalı, üzerine

* * *

DİPNOT
DFB Mobil
Geçen hafta Almanya'dan bir okurum olan Mehmet Ali Alpay'dan aldığım mail, hep merak ettiğim, "Almanya futbolda neden hep iyi" sorusunun cevabını da verdi. Alman Futbol Federasyonu "DFB Mobil Futbol" adıyla hemen tüm eyaletlerinde futbolun ayağına gitme kararı almış. Yetkili antrenör ve tam teşekküllü minibüslerle 6-18 yaş arasındaki kabiliyetli tüm futbolcuları belli merkezlerde deneme, kabiliyetli olanları kulüp çatıları altında toplama görevi yapıyorlar. Ayrıca altyapı hocalarını yetiştiriyor, onlara gelişen futbolun çalışma programını aktarıyorlar. Ne için; "Size DFB olarak yakınız, takipteyiz" demek için.

* * *
ACI
KARABÜKSPOR
Kardemir Karabükspor'un tarihine ismini altın harflerle yazdıran, yaşadığı tüm sevinçlere imza atan efsane başkanı Hikmet Feridun Tankut bir hafta ara ile iki yeğenini kaybetmenin büyük acısını yaşadı. Değerli başkana, camiasına başsağlığı, kaybettiği yeğenlerine rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyoruz.

BUNLARI BİLMESENİZDE OLUR
1908 Olimpiyatları'nda Danimarka'nın Fransa'yı 17-1'lik skorla yenip tarihinin en büyük hezimetini yaşattığını, Sophus Nielsen'in de bu maçta tam 10 gole imza attığını bilmeseniz de olur.

PATATES TARLASI
Quaresma'yı, Guti'yi, Niyang'ı, Stouch'u, Vittek'i, Sapara'yı alıyorsun almaya da, nerede oynatacaksın. Patates tarlasında mı? Geçtiğimiz iki hafta içinde oynanan ligin maçlarında sahalarımız dikkatinizi çekti mi, zeminlerini gördünüz mü? Resmen rezalet. Sahalara üç ay boşluk olmasına, imkanlarda yüksek olmasına rağmen geçen yıldan bu yana hiç el sürülmemiş, bakım da yapılmamış. Süper Lig sahaları bu kadar kötüyse varın diğer ligleri, diğer sahaları siz tahmin edin. Özellikle Beşiktaş İnönü ve Ankara 19 Mayıs'ın o içler acısı hali fecaat. Havaalanında halı sererek karşıladığınız futbolcuya toprak sahada oyna mı diyeceksiniz? Ayıp ama!

ALKIŞLI "YORUM"
ALİ GÜNEŞ-ÇORUMSPOR
Ali Güneş çilekeş bir futbol adamıdır. Az ile yetinir, çoğu bulduğu zamanda har vurup, harman savurmaz. Her gittiği takımda ciddi başarılar göstermiştir ama alt ligleri görmediğimiz için bugüne kadar onu da göremedik. Gaziantep BŞB, GASKİ, Karabük ve Boluspor'da elde ettiği şampiyonluklar, bu camialarda gösterdiği başarılar unutulmadı. Şimdi aynı başarıyı Çorum'da göstermek çabasında

ŞEREF TRİBÜNÜ
Metin Tekin
Taraftarın adına şarkı yaptığı, Metin- Ali- Feyyaz muhteşem üçlüsünün en dikkat çeken markası; nam-ı diğer "Sarı Fırtına" o. İsmini Halit Kıvanç'ın, "Onun gibi büyük bir futbolcu olsun, golcü olsun" diyerek, Metin Oktay'dan esinlenerek verdiği, onun da bizleri yanıltmadığı bir futbol adamı Metin Tekin. 34 defa A Milli Takım forması giydi. Beşiktaş'ta tam 15 yıl futbol oynadı ve 320 defa formasını giydi. Ağır bir travma sonrasında futbola bir yıl ara vermek zorunda kaldı. Sonrasında Vanspor formasıyla da futbola nokta koydu. Mütevazı kişiliği, entelektüel futbol bilgisi, dostlukları ile iz bırakan bir isim Metin Tekin!

FARK"ETTİM"
RONALD MAKZUME
İskenderunspor dediğiniz zaman 80'li, 90'lı yıllarda ilk akla gelen ailedir Makzume ailesi. Raymond Makzume takıma yıllarca büyük heyecanlar yaşatmış, başkanlığını yapmış bir isim. Şimdi inzivada. O futbolla ilgilenirken ağabeyi Ronald ise döneminin iyi atletlerinden biri olarak atletizmle ilgilenmiş. 70. doğum gününü çok ilginç bir aktivite ile kutlamak isteyen Ronald bisiklet ile İskenderun'dan başlayıp 20 saat 12 dakika Beyrut'a kadar pedal salladı.

KIRMIZI KART
M. Salih Kesmez
Mehmet Salih Kesmez Denizli doğumlu. Adanaspor'da yeni oluşan yönetim içinde kendi isteği ile görev almış. Esas işi ise Adana İl Emniyet Müdürü. Sporu seviyor, hemen her dalına da ilgili. Buraya kadar her şey normal. Fakat geçen hafta oynanan olaylı Adanaspor- Mersin maçında da gördük ki üzerindeki emniyet müdürü titri ile yöneticilik durumu tüm maçlarda ciddi sıkıntılara sebep olacak gözüküyor. Gördük, yaşadık sayın Kesmez; facia geliyorum diyor.

MERCEK
DEVREKLİ MESUT
Almanya'da yetişmiş olsa rut'a kadar pedal salladı. da, o özbe öz Türk olan bir futbolcu. Bu sezon İspanya'nın ve dünyanın en büyük kulüplerinden Real Madrid formasını giyecek. Gurur duyuyoruz. Madrid ile sahaya çıktığında, golleri attığında, canı yandığında kuşkusuz ki önce biz hassasiyet göstereceğiz. Tüm gözler, gözlerimiz üzerinde. Sırf ondan dolayı sporsever olarak Barcelona'yı tutuyor bile olsak Real Madrid'e taraf olacağız. Boş verin onu Alman saysınlar, biz gollerini Türkiye adına yazacağız.
* * *

Korkular köpek gibidir. Kaçarsan kovalar, kovalarsan kaçar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor