Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

18 Eylül 2010 | Cumartesi

Ağır abi

Herkesin futbol güzelliği konuşuladursun, bizde hep olay, hep hadise. Yine bir futbol maçı çirkinliği ile dünya gündemindeyiz.
MİY Direktörü Yüksel Yeşilova'nın TRT tarafından naklen yayınlanan bir maçta, milyonların gözü önünde bıçaklanarak yaralanması dikkatleri yeniden Türk futbolu ve Türkiye üzerine çevirdi.
Bank Asya 1. Lig'in 3. haftası 'futbolun adeta direkten döndüğü' bir hafta oldu. Hatırlayın, ligin ilk hafta değerlendirmesine "Dakika 1, olay 1" başlığı atmıştık. Adanaspor-MİYmaçında yaralananlar olmuştu. 3. hafta ise Türkiye'de, Samsun'da futbolun böğrüne bıçak darbesi vuruldu.
Kanlı bıçak darbesini MİY teknik direktörünün ağabeyinin yapmış olması hiç önemli değil.
Önemli olan olayın futbol sahasının içinde olması; bu vahametin, ihmalin büyüklüğü. Bir art niyetli adam, elini kolunu sallayarak sahaya nasıl girer, o kadar kişinin bakışları arasında nasıl o saldırıyı gerçekleştirir; güvenlik zafiyetinin sorumlusu kim, biz illa birileri ölünce mi tedbir alırız?
Korkarım bu gidişle ülkemizde naklen yayınlanan futbol maçları da tıpkı korku filmleri öncesi olduğu gibi dikkat çeken ibarelerle, uyarı ikaz işaretleriyle yayınlanmak zorunda kalacak!

Yeni lider Ordu
Ligin 3. haftası yarıda kalan Samsunspor-MİY maçı haricinde tamamlandı. Toplam 12 golün atıldığı haftada 4-0 ile en farklı skoru elde eden Orduspor yeni lider oldu.
Orduspor ve Erciyesspor iç sahada galip gelen iki takım olurken, seyircisiz maçta Adanaspor'u deplasmanda yenen Bolu, haftanın dış sahada kazanan tek takımı idi. Üçü golsüz biten 4 berabere maç haftanın dikkat çeken skorları oldu.

Ordu, Rize, Güngören

Kendi evinde 6 golle 6 puan alan Orduspor 2'de 2 galibiyetle firesiz gidiyor. Güngören ise dış sahada oynadığı iki maçta 6 gol yedi ve tam 6 puan verdi. Dış sahanın en çok kazananı ise bu yıl lige iyi bir başlangıç yapan Çaykur Rizespor. Deplasmanda oynadığı iki maçta 4 puan almayı başaran mavi-yeşilli takım iddiasını daha 3. haftadan rakiplerine kabul ettirdi.

Yer değişikliği

Daha 3. haftada KSK, Adana ve G.Antep BŞB takımları hocalarını, Erciyes de başkanını değiştirdi.
KSK teknik direktörlüğüne Adana hocası Kemal Kılıç gelirken, Adana'ya G.Antep BŞB'den ayrılan Cemal Gürsel Menteşe getirildi. G.Antep temsilcisinde de Erol Azgın işbaşı yaptı.

Ordu zaferi

Uğur Tütüneker ile lige iddialı başlayanOrdu, İstanbul temsilcisi Güngören Belediye'yi bir de penaltı kaçırdığı maçta 4-0 yendi ve "Bu yarışta bizde varız!" dedi. Geçen yılın gol kısırlığı çeken Karadeniz temsilcisinin en çok dikkat çeken yönü ise bu sezon rakip kalelere attığı 7 gol oldu.

Erciyes zirveye doğru
Başarısı ile en dikkat çeken takım Erciyes oldu.
Başkanını kaybetmesine rağmen sahasında G.Antep BŞB'yi 2-1 yenen lacivert-siyahlılar, 7 puan ile zirvenin takipçisi oldu. Bu hafta oynayacağı Rize maçı haftanın maçı olmaya namzet.

Denizli-Rize birlikteliği
Çekişmeli, keyifli geçen maçta her iki takım da 1 puan çıkardı. Haftanın en önemli maçında ilk öne geçen takım Rize oldu. Mutlu ile bulduğu gole yeşil-siyahlılar Ahmet Cebe ile karşılık verdi. Bu beraberlikle firesiz giden takım kalmadı.

Bolu siftah yaptı
Boluspor ilk puanını, ilk galibiyetini yaralı Adana'dan aldı. Adanaspor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta rakibine 2-1'lik üstünlük kuran Bolu hem puan hem galibiyetle tanışmış oldu. Geçen hafta Kemal Kılıç'ın ani istifası ile sarsılan turuncu beyazlı Adanaspor ise bu maça altyapı hocası Eyüp Arın nezaretinde çıktı.

Yine mi hüsran Karşıyaka?
Çiçeği burnundaki teknik direktörü Kemal Kılıç ile ilk maçına çıkan KSK oynadığı kötü futbol, aldığı kısır skorlarla gelecek adına pek de ümit vermedi. Buna karşılık lige yeni çıkan Akhisar, Samsun, Diyarbakır ve KSK gibi üç deneyimli takıma karşı mağlup olmadı ve tek golle 3 puan toplamayı başardı. Tebrikler Atilla Özcan, tebrikler Akhisar.

Diyar lige ısınıyor

Bursaspor maçından aldığı 6 maçlık seyircisiz oynama cezasını tamamlayan Diyarbakırspor kendi seyircisi ile ilk defa Altay maçında buluştu.
Yeşil-kırmızılı takımın galip gelemese de, gol atamasa da her hafta daha da iyi oynuyor. Altay rakip kalelere gol atamazken, Diyarbakırspor'un tek sayısı Akhisar'da Akhisar'a attığı gol oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor