Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

01 Ekim 2010 | Cuma

Ege beyi Denizlispor!

Gol, gerilim, penaltı ve kartın bolca gösterildiği, Denizlispor'un liderliğini devam ettirdiği bir haftayı daha geride bıraktık. 3 ev sahibi, 2 deplasman takımı galip gelirken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Geçen yıl Süper Lig'in kapısından dönen Adanaspor ve Süper Lig'den düşen Diyarbakırspor'da kötü gidiş sürüyor. Her iki takım da 2 puanla ligin dibine demir attılar. Her hafta saha içi ve saha dışı olayları ile gündeme gelen Mersin İdmanyurdu'nun üzerindeki kara bulutlar devam ediyor. Bu sefer başarılı stoperi Mustafa Aydın tüm sporseverleri üzdü. Maç sonrasında kullandığı araç ile İzmir Narlıdere'de kaza yapan genç sporcu halen yoğun bakımda. Nişanlısı ise vefat etti. 5. hafta sonunda ilginç iki takımımız var. Tavşanlı Linyit şu ana kadar gol kaydına muvaffak olamazken, Mersin İdmanyurdu ise kalesini gollere kapadı. Ertelenen Samsun maçı da dahil kaleyi koruyan Keremgol yemeyerek ilginç bir başarıya imza attı.

Rekortmen Denizli
Bu hafta tam 21 gol filelere gitti. Hakemler 4 kez penaltı kararına hükmetti. Haftanın tek kaçan penaltısını Samsunspor'un usta ismi Cenk İşler kullandı. Atılan gollerin altı tanesi de ikinci yarıda gol olarak kayıtlara geçti. Tansiyonu yüksek bir haftayı geride bıraktık. Hakemler tam 46 sarı kart gösterirken tam 4 kez de kırmızı kartına davrandı. Ligin 12 golle en çok gol atanı Denizlispor olurken,10 gol yiyen Güngören Belediye ters rekorun sahibi oldu. İhtilaflı Youla'nın da takıma dahil olmasıyla ligin 4 yabancılı tek takımı Denizlispor oldu.

Altı takım yenilgisiz
Ankaraspor
'un ihracı ile lig 17 takımla oynanıyor. İlk 5 hafta sonunda, Gaziantep BŞB, Akhisar, Karşıyaka, Adanaspor, Diyarbakırspor ve Tavşanlı Linyitspor henüz galibiyetle tanışamadı. Denizlispor, Erciyes, Ordu, Rize, Mersin İdmanyurdu ve Kartalspor da hiç mağlubiyet yüzü görmedi. İlk 5 maç sonunda Boluspor ve Giresunspor ise henüz beraberlik alamadı.

Var mı yan bakan?
Geçen hafta Akhisar Belediyespor'u yenen Denizlispor ile İzmir derbisinde Karşıyaka'yı yenen Altay bu sefer kozlarını Denizli'de paylaştı. Gülen taraf, Altay'ı 4-1 ile adeta sahadan silen Denizlispor oldu. Emin, Ahmet Cebe ve Youla'nın müthiş oyunu, Denizlispor'a hem 3 puan hem de büyük avantaj getirdi. Geçen haftanın o müthiş oyun çıkaran Altay'ı, Denizlispor önünde hiçbir varlık gösteremedi. Hakem Özgüç Türkalp'in formda yönetimleri devam ediyor. Kusursuz ve adaletli bir yönetim sergileyen genç hakem, alkışı fazlasıyla hak ediyor.

Karadeniz dostça
Orduspor-Çaykur Rizespor
maçı dostça bir skorla 1-1 sona erdi. Maç öncesinde her iki takım yöneticilerinin sergilediği dostça tavır, tribünleri el ele selamlamaları skor olarak da tabelaya yansıdı. Rizesporlu kaleci Ramazan'ın 80 metrelik tek pasla arkadaşı Mehmet Al'ı golle buluşturması uzun süre hafızalarda kalacak bir pozisyondu. Orduspor'un sahası, rakip kadar mor menekşelerin de en büyük handikapı olmaya devam ediyor. İyi takım, kötü saha ve alınan beraberlik gayet normal.

Erciyes devrimi!
Kayseri Erciyesspor, Levent Devrim
ile sessiz ve derinden gidiyor. Yönetimsiz ve taraftarsız takım, 5. hafta sonunda 11 puan ile liderin en yakın ve en iddialı takipçisi konumunda. Bu hafta şanslıydılar. Emrah'ın ortaşutunu(!) kaleci Ahmet ıskalayınca lacivertsiyahlılar piyango 3 puanın sahibi oldu. Akhisar, Tuncay, Doğan sakatlandı derken bu haftada Özkan'a üzüldü. Kadro darlığı ligin ilerleyen haftalarında Ege temsilcisinin başını ağrıtacak gibi.

O sene, bu sene!
Boluspor
fırtınası, Yozgat'ta da devam etti. Samsunspor'un cezası nedeniyle Yozgat'ta oynanan maçta, mücadele eden taraf Samsunspor, kazanan ise Boluspor oldu. Mükemmel bir zeminde oynanan maçta Samsunspor adına penaltıyı kullanamayan Cenk, takımını puandan etti. Boluspor, son 3 maçta 9 puan alarak yarıştaki iddiasını da ortaya koyan bir performans sergiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor