Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

04 Ekim 2010 | Pazartesi

MHK, deniz, tatil

Söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti; "Birileri futbolun parasal değerini büyüttü büyütmeye de maalesef başka birileri de aldığı verdiği kararlarla futbolumuzu hep aşağıya çekmenin peşinde!"
Bunun sorumlusunu bu saatten sonra şu-bu diye tartışmaya da gerek var mı? Yok! Suçlu ya sensindir, ya da ben! Ne fark ediyor!
O saati, o şişeyi atanın kulağını çekelim çekmeye; eyyamcı hakemi ne yapacağız? O kadar masum mu tatil kararı verirken?
Bu kadar sert maç yönet, tribündekileri çıldırt, sonra da kolaycılık yap altından kalkamadığın maçı tatil et. Ne güzel hakemlik değil mi! Helal olsun, sahada da saha dışında da tansiyonu yükseltmeyi başardı. Başkanı bile hastanelik.
Herkes G.Antepspor'un sahasının kapatılacağını konuşuyor, hükmen yenilgisini konuşuyor ya bir maçı daha tatil edilirse; direkt küme düşürülürse, bu yönünü hiç konuştuk mu? Bu aldığınız kararlar ile çifte standart ile insanların sizin dürüstlüğünüze, aldığınız kararların adaletine inanmasını beklemeyin. G.Antep'teki tatil edilen maçtan sonra hemen her platformda şu örnek konuşuldu: "Bünyamin Gezer Kadıköy'de tatil etmesi gereken maçı, takımın adı Fenerbahçe olduğu için, kariyerini bitirebileceği bir karar olacağı için korktu ve devam ettirdi.
Orada daha da bariz görüntüler yaşanırken tatil kararı çıkmadı da Gaziantep'te niye çıkıyor?"
Çok şey yazmaya ve konuşmaya gerek yok, aynı Deniz Çoban aynı kararı İstanbul'da üç büyüklerin sahasında verebilir miydi? Pek tabii ki hayır! Neyi yazıyor, tartışıyor, konuşuyoruz o vakit. Adı dün Diyarbakır'dı tatile çıkanın bugün Gaziantep... Denizler ne zaman tatile çıkacak, onu konuşalım!

* * *
HEYKELTIRAŞ
KARABÜK-G.SARAY
İş bilenin kılıç kuşananın" sözü bu aralar en çok futbol konuşulan cenahlarda rağbet buluyor. Sebebi açık, pahalı oyuncular alıp sahada dökülen büyük takımlara karşılık küçük meblağlarla hep öne çıkan iyi futbolcularla dikkat çeken takımları görüyoruz. Karabükspor mesela. Sadece Misimovic'in üçte bir parasına kurulan bir takım, sahada adeta futbol resitali sundu. Cernat 250 bin euro, Emenike 200 bin euro'ya oynayan yıldızlar! Kimin yüreği ile oynadığı ve istekli olduğunu da milyonlar gördü. Küçük şehrin büyük takımını, Galatasaray'ı yenen Karabükspor'u alkışlıyoruz.

* * *
GÜNAYDIN!

Nuri Almanya'da formuyla tüm futbol kamuoyunun haftalardır konuştuğu bir isim. Takımının ve hocasının da çok tuttuğu bir futbolcu. İlk iki milli maçta formdayken göreve çağrılmamasına Dortmund'daki hocası Jurgen Klopp bile içerlemiş, Hiddink'e sitemlerini göndermişti. Eee adama evinden (!) teknik direktörlük yapma görevi veriyorsunuz, yardımcıları da maşallah çok yardımcı... Nuri'yi izlemek, çağırmak akıllarına bir türlü gelmiyor. Almanya maçı kapıda, geç de olsa hatırlamış olmaları çok güzel. Günaydın arkadaşlar!

* * *
e-SÖYLÜYORUM
SAĞLIK & SPONSOR
BU
sezon sağlık sektörü sporumuza sadece hizmet sunmakla kalmadı nakdi anlamda da sponsorluk anlaşmaları yaptı. Antalyaspor, Medical Park ile Trabzon basketbol, G.Saray voleybol takımları da aynı hastane grubu ile anlaşma yaptılar.
F.Bahçe ile Acıbadem, voleybol takımı için, Fethiyespor Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi ise futbol takımı adına sponsorluk anlaşmaları yaptılar. Kastamonu Sağlıkspor'a ise Sağlık Müdürlüğü bütçesinden bizzat destek oldu. Hep demiyor muyuz; "Sağlık için spor" yapın diye. Artık söylem değişti; "Spor için sağlık" diyeceğiz!

* * *

FARK ETTİM
FIRAT (G.ANTEP BŞB)
1984 yılında Erzurum Oltu'da doğdu.1.87 boyunda. Futbola Oltu 25 Mart Beldespor'da başladı.
2001'de Erzurumspor'un dikkatini çekti. Daha sonra sırasıyla; Merinos, Eyüpspor, Güngören, E. Şekerspor ve son olarak G.Antep BŞB takımlarının kalelerini korudu.
İdmanları da maç gibi yaşaması, her maçı ciddiye alması onun özelliklerinden.

* * *

ALKIŞLI-YORUM
KONYA TORKU

2.Lig Kırmızı Grup'ta Konya Torku fırtınası esiyor. Grubunda lider Konya temsilcisi adeta gol ile anılan bir takım. maçta rakiplerine gol yağdılar. Başlarında, Mehmet Altıparmak var. Kartalspor'daki çıkış başarılarından tanıyoruz.
Bu yıl hem ligde kupada şu ana kadar fırtına gibi esen bir takım görüntüsündeler.

* * *

ŞEREF TRİBÜNÜ
NECATİ GÜLER

Şimdinin basketbolseverleri onu Sinan ve Muratcan Güler'in babası olarak bile dursun o basketbolumuzun gerçek efsane isimlerindendi, heyecanı ilk başlatanlardandı. Beyefendi sporculuğu, amatör ruhunu kattığı profesyonelliği ile İTÜ, Eczacıbaşı, Milli Takım üçlüsünde uzun süre görevler aldı. Sinan ve Muratcan babalarını hatırlattı bana. Nice yıllara hocam, nice umutlara...

* * *

GÜLÜ "YORUM"
Türkiye Basketbol Federasyonu küçükler kategorisinde üç sayılık atışları kaldırmış! Şunu mu diyorlar yoksa çocuklara; "Boyunuzdan büyük işlere girişmeyin; hop dedik!"

* * *

MERCEK
TORUL GENÇLERBİRLİĞİ

Biz spor yazarlarının en hassasiyet duyacağı, yazarken en keyif alacağı şeylerdir, azmin zaferi başarıları yazmak. Bir takım düşünün ki 5 bin nüfuslu, imkanları yok. Bir lise voleybol takımı 4 yılda Aroma Erkekler 1.Ligi'ne çıkıyorsa bu köşede yorum, sayfada manşet olmayı hak etmiş demektir. Kim mi bu takım; Gümüşhane'nin Torul ilçesinin güzide takımı Torul G.Birliği. Övgüyü de alkışı da fazlasıyla hak ediyorlar. Blok olarak diyorum; oynayanı, oynatanı, destek olanı alkışlıyoruz.






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor