Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

12 Kasım 2010 | Cuma

Hamza'nın fendi...

Genç teknik adam Hamza Hamzaoğlu'nun komutasında başarıdan başarıya koşan, liderliğini sürdüren Denizlispor, Bank Asya 1. Lig'de rakip tanımıyor. Bu hafta formda Linyit'i usta golcüsü Youla ile geçen yeşil-siyahlılar, 11. haftayı da kayıpsız atlatıp liderliğini korudu. Denizlispor da son 3 maçında kalesinde hiç gol görmedi. Son 4 maçında 10 puan almayı başaran Mustafa Akçay'ın takımı Tavşanlı ise 4 hafta sonra yenilgi ile tanıştı.

Ligde 22 gol kaydedildi
11. haftanın sonuçlarına bakarak diyorum ki "Ev sahipleri puanları topladı." 5 ev sahibi takımın galip geldiği haftada tek deplasman galibiyetini Güngören'i yenen Boluspor aldı. Bu hafta 2 maç ise berabere sonuçlandı. Haftanın dikkat çeken iki takımından Karşıyaka, İzmir'de ilk defa kazandı. Kartalspor, ligde tam 8. defa berabere kaldı. Ligde 22 gol filelere gitti. Erciyesspor-Adanaspor'u 4-1, Boluspor deplasmanda Güngören'i 4-1 ve Karşıyaka Samsun'u 3-2 yendi.

Geçen yıl Konya, şimdi Samsun

Doğuda ayıpladığımız, çirkin gördüğümüz görüntüler, maalesef en batıda yaşanıyor. Farkı, orada ayıp olarak nitelendirdiğimizi İzmir'de normal karşılamamız!. Orada ceza kestiklerimize, burada alkış tutmamız! İzmir'de nedense protokol adabına riayet etmek ayıptan sayılıyor! Şeref tribünü denilen yerde kaybederken kavga ediliyor, dayak yiyorsun, herkesin önünde başkan dövülüyor, kıllar kıpırdamıyor, istifler bozulmuyor. Geçen yıl seyircisiz Konya maçında olanların aynısı bu sefer Samsunlu yöneticilere yapıldı. Sayın TFF Başkanı İzmirli! "Özgener niye görmüyor, niye cezalandırmıyor bu ayıpları. Bazı takımların, bazı yöneticilerin dokunulmazlığı var da biz mi bilmiyoruz yoksa? Karşıyaka maçlarında yaşanan "yönetici holiganizmi" ne zaman bitecek, kim dur diyecek? Gücü yeten yetene mi olacak maçlar? Bu ayıplar ne zaman bitecek?

Erciyes'te Sertan farkı
Son üç haftadır galibiyeti unutan Kayseri Erciyesspor, gerçek patlamayı evinde Adanaspor'a karşı yaptı: 4-1. Maçta 2 gol atan, atılan tüm golleri de hazırlayan isim tecrübeli Sertan Vardar oldu. Adanaspor'da geçen hafta oynanan iyi oyundan hiç mi hiç eser yoktu. Tel tel döküldüler. Bakalım yeni hoca Osman Özdemir bu durumu ne kadar değiştirecek?

Rekortmen Kartalspor
Türkiye liglerinin, "Beraberlik lideri" Kartalspor, Bank Asya 1. Lig'in en formda takımı Gaziantep BŞB'ye de direnerek, 7 olan beraberlik sayısını 8'e çıkardı ve inanılmaz bir rekora koşuyor. Üst üste 4, toplamda da 8 beraberlik alan bordo beyazlı takım içeride dışarıda yenilmeyerek ayrı bir serinin, beraberliklerin de takımı oldu. Ev sahibi Gaziantep BŞB ise bu beraberlik ile tam 5 hafta süren galibiyet serisini noktalamış, ikincilik şansını da kullanamamış oldu.

Atmaca, 3-0'la döndü

Son iki maçından 1 puan alan Çaykur Rize, hasret kaldığı 3 puanı 3 golle aldı. Kendi evinde üçüncü kez 3-0'lık galibiyet alan Ümit Kayıhan'ın talebeleri, camianın üstündeki bulutları da dağıtmış oldu. Mersin için hasret devam ediyor. Tam 8 haftadır galibiyet alamayan kırmızı- lacivertliler deplasmanda ilk kez yenildi. İçeride oynayacağı Akhisar maçına çok önem veriyorlar. Nurullah Sağlam siftah yapmak, Akhisar da yükselişini sürdürmek isteyecek.

İki geri, bir ileri Altay!
Altay
'ın mehteran bölüğünden ne farkı var! İstikrarı bir türlü yakalayamadı İzmir temsilcisi. Komşu Akhisar ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelen Coşkun Demirbakan'ın talebeleri, her şeyi hesap etmişlerdi ama kaleci hariç. Hatalı bir gol yiyen Mandanda, takımının yenilgisini hazırlayan isimdi.

Boluspor derin bir nefes aldı
Son 5 haftadır galibiyete hasret kalan Yarenler'de kriz geldi, deprem sıradaydı ama Güngören galibiyeti ile her şey tersine döndü. Skora, plakasını (1-4) yazdıran Boluspor, 15 puana ulaşıp derin nefes alırken krizi de askıya aldı. Güngören ise istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor. 17 takımlı ligde 14. sıradalar.

Çotanak üzüldü, Diyar sevindi

Ligde 16 ve 17. sırayı paylaşan iki takım puanları da paylaştı. Ligde galibiyeti olmayan Diyarbakırspor önünde son dakikaya kadar önde giren Giresunspor, anlaşılmaz bir şekilde skoru koruma yanılgısına düşünce, 1 puan alıp 5 haftalık 3 puan hasretini sürdürdü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor