Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

24 Aralık 2010 | Cuma

Başta da sonda da Horoz!

Bank Asya 1. Lig'de heyecan maratonu bu hafta sonu oynanan maçlarla dinlenmeye çekildi ve devre arası tatiline girdi.
İlk haftaya lider giren Denizlispor zorlu Orduspor deplasmanından aldığı 1 puan ile yeniden liderliği devraldı. Son iki haftayı lider götüren Karadeniz ekibiÇaykur Rizespor üst üste kayıplar yaşayınca sıralamada aynı puan ve averajla ikinciliğe düştü.

17. hafta kısır geçti

Ligde sadece 8 gol izlediğimiz kısır bir son hafta yaşadık. Ev sahibi takımlardan tek kazanan Gaziantep BŞB oldu. Boluspor, Samsunspor ve Tavşanlı TKİ deplasmanda kazanan üç takım.
Bu hafta üçü golsüz olmak üzere tam 4 maç berabere sonuçlandı.
Haftaya damgasını vuran iki karşılaşmadan Orduspor-Denizlispor ile 0-0 berabere kalırken; iki Karadeniz temsilcisinin önemli maçında Rizespor-Samsunspor mücadelesinde yüzü gülen taraf Samsunspor oldu.

Samsun lideri değiştirdi!

Son iki haftada liderliğe oturan yeşil-mavili Rizespor, averajla Denizlispor'a yerini vermiş oldu.
Ligin üst sıralarında yer alan Erciyesspor kendi sahasında son haftaların formda takımı Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak ligde tam 10 beraberliğe ulaştı.

Filelere giden gol dökümü

Ligin ilk yarısında atılan 285 golün detaylarına gelince... Filelere giden 285 golden 208'i ayakla atılmış. 108 gol ilk yarılarda atılırken, tam 177 gol ikinci yarılarda bulunmuş.
Ligde hakemlerin hükmettiği 20 penaltı golle sonuçlanmış.
6 oyuncu da topu kendi ağlarına yollamış. Kartalspor lehine verilen 4 penaltı vuruşunu da bordo-beyazlı takım gole çevirememiş.

En çok görülen skorlar

136 oynanan müsabakada en çok görülen skorlar şöyle sıralanmış: 1-0 (Otuz defa), 0-0 (24 defa), 1-1(21 defa), 2-1(18 defa), 2-0 (10 defa), 3-0 (8 defa), 4-2 (1 defa), 5-0 (1 defa)

Kartal-Diyar-Erciyes-Giresun
İlginç takım istatistiğinde dört takım var ki öne çıkıyor. Kartalspor evinde bırakın kazanmayı gol dahi atamadı. İçeride 9 maça çıkan bordo-beyazlılar hiçbir rakibini üzmedi.
Yine aynı şekilde geçtiğimiz sezon Süper Lig'den düşen Diyarbakırspor evinde oynadığı
7
maçtan üç puan alamadı. Sıralamada ilginç sonuçlar alan bir diğer takım da Erciyes oldu.
Lacivert-siyahlı Kayseri temsilcisi 10 beraberlik ile tüm liglerimizde en çok berabere kalan takım oldu. Son üç maçında 7 puan alan Giresunspor ise ilk yarı maçlarında en çok üzülen takım. Tam 10 maçta mağlup oldu yeşilbeyazlı Karadeniz temsilcisi.

Tavşanlı Linyitspor farklı
Lige yeni çıkmış takımlardan en dikkat çekeni kırmızı-siyahlı Tavşanlı TKİ oldu.
İlk 6 maçta ne gol atabilen, ne de 3 puan alan Kütahya temsilcisi daha sonra adeta uçuşa geçti. Mustafa Akçay'ın öğrencileri 26 puan ile en çok puan alan yenilerden oldu.
Diğer yeni gelen Akhisar Belediyespor 16, Güngören Belediyespor 15 puan topladı.

İlk yarı 'en'leri
Ligimizin iç saha lideri Rizespor. İçeride çıktığı 9 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alan takım sadece son hafta Samsunspor'a kaybetti.
Deplasmanların en başarılı takımı ise lider Denizlispor oldu. Evinde iki defa kaybeden takım deplasmanlarda hiç mağlup olmadı.
Yine zirve takipçilerinden Erciyesspor çıktığı
7
deplasman karşılaşmasında 2 galibiyet, 5 beraberlik alarak hiç yenilgi almadı.
Evinde yenilmeyen tek takım ise ligimizin yeni temsilcisi Tavşanlı oldu. Samsunspor 11 gol ile en az gol yiyen, Boluspor ise 30 gol ile en çok gol atan takım oldu.

En zayıf halka "Hoca gitsin"

En ufak bir kötü sonuçta kimin gideceği belli artık. İlk yarı maçlarında 17 takım tam 24 değişik teknik adam ile sahaya çıktı. Adanaspor'un üçüncü hoca ile çalışarak ilk yarı lideri (!) olduğu ligde tam 8 takım hoca değişikliği yapmış. Kemal Kılıç önce Adanaspor'dan, bu haftada KSK'dan; Cemal Gürsel Menteşe önce Gaziantep BŞB'den, sonra da Adanaspor'dan ayrılmak zorunda kaldı ve sezonu tamamladı.
Ligde Tavşanlı, Rizespor, Akhisar, Denizlispor, GüngörenBLD, Orduspor, Samsunspor ve Boluspor sezona başladığı hocaları ile yollarına devam ediyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor