Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

06 Mart 2011 | Pazar

Zirveye 1 kala!

Sahaya şöyle bir bakınca insanın "Bank Asya 1. Lig nasıl bir lig, bu insanlar futbol delisi mi?" diyesi geliyor. Süper Lig'de başa oynayan takımların bile dolduramadığı tribünleri Mersinli sporseverler tıka-basa doldurdu. Zirveye çıkmak için Erciyes engelini aşması gereken güney temsilcisi, "Son dakika azizliği"ni klasik yapan, aldığı 12 beraberlikle "Birlik ve beraberliği tescilli" Erciyes'e kaybedip evinde zirve fırsatını kullanamadı.
İlk ve ikinci yarının son dakikasında iki gol yiyen takım, son haftalarda bırakın yenilgi almayı, gol bile yemiyordu. Maçın orta hakemi Hakan Ceylan'ın verdiği ve vermediği faul kararları maça damgasını vurdu. Erciyes'i öne geçiren 2. golde ciddi hakem hatası vardı.

Erciyes, sabırlı ve akıllıydı
Ev sahibinin gol beklentileri Nduka ve Adem'in yaratıcı ataklarına umut bağlarken; Erciyes, Emrah Bozkurt'u ileride tek tutup Kemal ve Köksal ile kanatlardan, Emrah'a top yapıp kontrataklardan gol atmayı düşündü.
2. yarının son anına kadar sabırla ataklar yapan lacivert-siyahlılar ev sahibinin ilk 30 dakikadaki savruk ataklarını savuşturup kırılma anına, ilk yarıyı önde kapattıran gole imza attı.
Ev sahibi, ikinci yarıya tüm riskleri alarak başladı. Erciyesspor, 49'da Emrah ile mutlak gollük pozisyonu değerlendiremedi.
Ev sahibi takım ise 54'te Tonia ile taşıdığı atakta Adem ile golü buldu. Golden sonra, 'dengeli maçın hakkı 1 puandı' deyip yorumu bağlarken, hakemin faul kararı ve ardından gelen gol Erciyesspor'a yaradı. Zirve iyice soğudu, hoş geldin Erciyesspor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor