Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

22 Ocak 2014 | Çarşamba

Büyükşehir yarışı

PTT 1. Lig'de 21. hafta heyecanı da enteresan sonuçlarıyla geride kaldı. Ankaraspor'un liderlik koşusundaki önderliği Kahramanmaraş'ı da 2-0 ile geçip 43 puanla devam etti.
Mavi-beyazlı takımın 9. haftada evinde 1-0 kaybettiği Gaziantep BB maçından bu yana mağlup olmadığını, çıktığı 11 müsabakadan tam 25 puan topladığını görüyoruz.
Bu cumartesi İstanbul'da oynanacak İstanbul BB-Ankaraspor maçının; haftanın ve ligin en kritik maçı olduğunu da önemli bir hatırlatma olarak buraya not düşüyoruz. Bilhassa bu iki takımı takip eden takımların gözü-kulağı Olimpiyat Stadı'nda olacak!

14 gol kendi kalesine
Ligde 500 gol barajı bu hafta atılan 23 golle aşıldı.Ligde toplam gol sayısı 514 olurken, bu gollerin 14'ü oyuncuların kendi kalesine attığı gollerden oluştu. Ligde en çok gol atılan hafta, 6. hafta olurken (40 gol), en az gol atılan hafta ise 13. hafta oldu. Bu haftada 17 gol seyretti futbolseverler...

Ligde kim ne yapıyor?
Ligde Ankaraspor'un kaçtığı, İstanbul BB'nin nefesini ensesinde hissettirdiği arenada, Balıkesirspor 90+2'ye 1-0 önde girdiği maçta, Fethiyespor'a kendi kalesine attığı golle 1 puan kaptırdı ve büyük avantajı kullanamadı.
Transfer yasaklı ve kısıtlı kadrosuna rağmen dış sahalarda müthiş puanlar toplayan Orduspor, zorlu Mersin deplasmanında oyunun başında yediği gole karşılık veremedi ve mağlup oldu. İkinci yarıda Manisa, Mersin, Samsunspor ve Adana Demirspor'un birlikte çıkışta olmaları da ilk 6 yarışında ayrıca not edilmesi gereken konular.
Samsunspor'un son 5 haftada 13, Adana Demirspor'un da son 3 haftada 9 puan almaları, ilk haftasını (bay) geçiren Mersin'in evinde Ordu'yu yenmesi yarışı kızıştıracak işaretler. Manisa'nın da yaptığı takviyelerle bu yarışın en tepesine oynadığı çok açık.

Adanaspor kabusta
Ligin altında enteresan şeyler oluyor. Yusuf Şimşek ile çıktığı iki maçtan 6 puan çıkaran Karşıyaka, kısmen de olsa ateş hattından biraz uzaklaştı. Tabii bu hafta Adanaspor'u enteresan iki golle yendi ve rakibini korku tünelinde bıraktı. Turuncu-beyazlı takımdaki kötü durum her hafta endişeleri arttırıyor.
12.haftada, 1461 Trabzon deplasmanındaki 0-0'lık beraberlik sonrası tüm maçlarını kaybettiler.
Bayram Akgül'ün derhal takviyeler yapması şart. Takım, gidiyorum diyor, bizden uyarması!

Bir garip seri...
Ligde iyi ve kötü seri yapan takımlara da bir bakalım isterseniz...
Fethiyespor'un 13.haftadan bu yana kaybetmediğini; Tavşanlı Linyit'in son 4 haftada hep mağlup olduğunu, Tekden Denizlispor'un ise sponsorluk anlaşmasını yaptığı haftadan bu yana, son 6 haftada hiç galip gelemediğini söyleyelim. Bunları da ilginç anekdotlar olarak not düşelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor