Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

16 Aralık 2015 | Çarşamba

Gakgoş zirveyi devraldı!

Böyle bir lig, bu topraklarda ne görüldü, ne duyuldu. Kimse favoriyim, alır götürürüm diyemiyor.
Kimse, 3-5 maç kazandım, devamını getiririm diyemiyor. Geçen hafta dışarıda kazandım, bu haftada evimdeki maça banko üç puan diyemiyor. Öyle bir sezon yaşıyoruz ve görüyoruz ki, sürpriz gelmiyor hiçbir şey.
Her hafta lider değişiyor, hoca değişiyor, gündem değişiyor, başarının ve başarısızlığın adresi değişiyor. Karabük geçen hafta aldığı liderliği bu hafta Vartaş Elazığspor'a devretti Hem de sezonun en iyi oyununu oynamasına, 78.dakikaya da 1-0 önde girmesine rağmen. Genç teknik direktör İbrahim Üzülmez hamleleri ile negatifi, pozitife dönüştürürken, bir diğer genç hoca Elvir Baliç ciddi oyuncu değişikliği, mevki değişikliği hataları ile önde olduğu karşılaşmayı ve zirveyi kaybetti.

Deplasman haftası!
Lider Elazığspor ve Boluspor'un evinde kazandığı haftada, tam 4 takım deplasmanlardan üç puan çıkarmayı başardı. 18 golün atıldığı haftada, Yeni Malatya, Erciyesspor, Adanaspor ve Balıkesirspor dış sahada üç puanın sahibi olan ekipler olmayı başardılar.

Sürpriz Bayazıt!
Adana'da K.Erciyesspor büyük bir sürprize imza atıp Adana Demir'i 5 Ocak'ta yenmeyi başardı ve geçen haftaki 4-1'lik Altınordu galibiyetini anlamlandırdı.
Tabii yepyeni bir taktisyen, başarılı hocayı Timuçin Bayazıt'ı vitrine çıkarken görüyoruz.
O sakin, sessiz ve başarılı olurken, öbür tarafta gürültülü- patırtılı; büyük heves ve iddialarla gelmiş, bir Osman Özköylü'nün buruk vedasını görüyoruz.

Veda, veda üstüne...
Osman Özköylü'nün Adana Demir'den, Ümit Özat'ın Samsunspor'da "yinelenen istifası" ve kötü gidişatın devamından dolayı Kemal Özdeş'in Karşıyaka'dan ayrılışı, 15. haftayı istifalar haftası da yaptı.

İrfan Buz hayat verdi
Yeni Malatyaspor şimdi diyordur, "o kötü Malatya sahasında oynamak yerine, hep dışarıda mı oynasak acaba(!)" Eee, haksızda değiller hani. İrfan Hoca ile Göztepe ile birlikte dış sahada en çok puan toplayan (14) takım. Öyle ki, lider Elazığ (8), takipçileri Karabük ve Giresunspor'un 12 puan topladığı yerde. İrfan Buz ve yeniden doğan İrfan Başaran adeta hayat verdiler.
Karşıyaka'ya Bucaspor ve Altay takımlarına bakıp, devre arası son şans olabilir diyorum. Oyuncuları için futbol diye bir heyecan kalmamış, sıralama açıklıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor