Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

19 Mart 2011 | Cumartesi

Fener şampiyon olur (2)

Maddelerde gidelim...
1-İki takım da birbiririne basarak başlayınca oyunun ilk 15 dakikası "Çıkarken en çok kim top kaybedecek" çalışmasına döndü.
2-İki takımın da aşırı tedirginliği üst üste 5 olumlu pas yapmalarını engelliyordu.
3-Her iki takımın bekleri korkudan ileri çıkamıyor, maç pozisyonsuzluğa mahkum oluyordu.
4- Fener ilk şutu ancak 13'te Gökhan'la buluyor, bu maçta golün gelmesi için sıkı bir hata gerekiyordu.
5-Ve hatayı yapan Santos, eski takımından intikamını alan da Kazım oluyordu.
6-İlk 25 dakikada tam 6 kez kayarak düşen Fenerbahçeli oyuncular da bana "Bu nasıl krampon seçimi" dedirtiyordu.
7-27. dakikada ilk poziyonu Özer'le bulan Fenerbahçe, Galatasaray iyice arkaya yaslanınca tüm dönen topları kazanıyor. Her iki stoperi de sarı kart gören Galatasaray'ın işi zorlaşıyordu.
8-Selçuk'un sakatlanıp çıkması, Semih'in oyuna girmesi Fenerbahçe'yi 4-1-3-2 sistemine döndürüyor, sarı-lacivertliler iyice risk alıyordu.

Trabzon'un işi çok zor
9-Çift santrforlu oynamasına rağmen ceza alanına orta yapmayan Fenerbahçe'de Aykut hoca yanlıştan Stoch'u oyuna alıp Niang'ı çıkararak dönüyordu.
10-Bu oyun tarzıyla rakibin üzerine giden Fenerbahçe kazanılan bir duran topta Ankaragücü maçında hiç sıçrayamadan 3 kafa golü yiyen Galatasaray'a Semih'le cezayı kesiyordu. 11-Arda'nın oyuna girişi ve savunma yapmayışı Gökhan'ı hücuma çıkma konusunda cesaretlendiriyor, onun ortası da "Gelen her kafa topunu içeri alırım" diyen Zapata'nın seneye paketlenmesini sağlıyordu.
Benim için en güzel görüntülerden biri de Arda'nın oyuna girerken Gökhan'ın ona "Hoş geldin" demesi oluyordu.
12-Aylar önce herkes sırtını dönmüşken "Kocaman'a inanın" diye yazdım, 7 hafta önce Trabzon 9 puan öndeyken 'Fenerbahçe şampiyon olur' diye yazdım. Dün de Galatasaray gibi bir rakibi geriden gelerek yenen Fenerbahçe'yi görünce Trabzonlulara diyorum ki "İşiniz zor değil, çok zor. " Trabzon, Gençlerbirliği karşısında çakılabilir...
Fenerbahçe haftaya Bursa'da şov yapar.
Mücadele son haftaya kadar sürse de dedim ya Fenerbahçe şampiyon olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor