Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

02 Nisan 2012 | Pazartesi

Fenerbahçe Devler Ligi'ne

1-Emre tercihi tartışıldı Kocaman'ın. Bence yeteneği az olsa da dediğini dinleyen ve mücadele edeni, yeteneği çok ama daha az söz dinleyene tercih etmesi ve "Avrupa'nın dahi ortadan atakla en çok atan takımı olan'' Trabzon'un bu özelliğini Selçuk ve Cristian'la kesme anlamına da geliyordu.
2-Selçuk ve Cristian bunu, hem de inanılmaz koşarak yardıma gelen Caner ve hücum anlamında da en iyi oyununu oynayan Topuz ile yapınca, ortadan gelemeyen Trabzon tuzağa düşüyor, ''kanatlardan orta yapmaya" gidiyordu. Ancak ne Volkan'ın ortaları, ne de "Bu maçta atmalıyım'' psikolojisi ile sürekli vuran Olcan'ın çabası yetmiyordu.
3-Takımların çıkarken çok top kaybı yapması negatif taraftı. Ama F.Bahçe topu gol bölgesinde özellikle de Topuz iyi kullanınca üç mutlak pozisyona giriyor, Bekir ve Yobo'nun uyumu, Colman ve Aykut'tan destek alamayan Burak'a pozisyon verdirmiyordu.
60'a kadar temposuz
4-Cuma TNT'de 90+1 programımda anlattığım, Avrupa'da kafaya oynayan takımlar içinde ''göbek atağı ile en çok gol yiyen takım olan'' Trabzon'un bu özelliğini elbetteki ''iyi analizci Kocaman da'' biliyor, golü de oradan attırıyordu.
5-Koşmasına rağmen kırmızı riski, Caner-Stoch'un etkisiz olması da Olcan-Halil değişikliği yaptırıyor, Trabzon'da 4 oyuncunun yeri değişiyordu.
6-60'a kadar temposuz giden oyun, burdan sonra orta sahalar düşünce kale önlerinde oynanıyor, savunmadan çıkışta yaşadığı sorunlar, savunmanın en temel kuralı olan ''topu ortaya değil, kenara savur" felsefesini unutan Fener'e golü yediriyordu.
7-Son 15 dakika iki takım da kazanabilirdi. Alex'siz Fener ile ''direk şanslı'' Trabzon'un mücadelesinde en azından Şampiyonlar Ligi biletini cebine koyan Sarı Kanarya kazançlı çıkıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor