04 Ocak 2010 | Pazartesi

Hak yemeyin

Fenerbahçe yönetimi, her daim oyuncuların parasının zamanında ödediğiyle övünür. Maaşlar, alacaklar hiç bir zaman aksamaz, futbolcular tıkır tıkır paralarını alır. Dışarından görüntü böyle. Ama işin içerisine girince birçok oyuncunun parasını alamadığını, sarı-lacivertli yönetimin alacaklarla ilgili yasal süreyi sonuna kadar kullandıklarını duydum. Son olarak Roberto Carlos, "4 ay maaş alamadım. Giderken haksız yere bana 1 milyon 875 bin euro ceza kestiler. Nedeni ise sözleşmeyi uzatmak istememem" açıklamasını yaptı. Fenerbahçe yönetimi bunu Roberto Carlos gibi bir dünya markasına yapabiliyorsa kime yapmaz! Son yıllarda takımdan ayrılan her futbolcu, başkan Yıldırım'ın bu 'kafasına göre' alacak ödeme tavrından şikayetçi. Kimse medyaya konuşamıyor, derdini söyleyeni 'Yıldırım korkusu' sarmış. Tuncay, Aurelio, Aragones ve son olarak da Semih'in durumları ortada. Fenerbahçe'nin FIFA'da dosyaları kabarmaya başladı. 'Spor hukuku' konusunda ülkenin yetiştirdiği en iyi avukatlardan biri Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu. O da gaza gelip her şeyi "yoluna uydurmaya" çalışıyor.

Kaptan Alex torpilli
Kulüpten 'kendini kurtaran' başlıyor konuşmaya. Ardından da avukatları aracılığıyla kulübü FIFA'ya şikayet ediyorlar. Bunu yapınca da başlıyor, "Bizi arkadan vurdu. F.Bahçe'ye ihanet etti" naraları. Hele de yerli bir oyuncuysanız, planlı bir şekilde taraftarlarla ara açılıyor, 'tukaka' ilan ediliyor. Yapmayın beyler! Bu insanlar ekmeğini futboldan kazanıyor. Oynadığı futbolu, karakterini beğenmezsin, kulüple ilişkisini kesersin. Ama parasını vermemezlik yapamazsın. İmzayı attırırken yaptığın sözleşmeye harfiyen uymak zorundasın. Spor hukukundaki boşlukları değerlendirip kimsenin hakkını yemeye çalışmayın. Bir şikayet de Alex'le ilgili... Takım kaptanı olduğu halde alacak-verecek işlerine hiç karışmıyor ve futbolcularla yönetim arasındaki köprü görevini yapmıyormuş. Tam da başkan Yıldırım'ın 'kafasına göre' kaptan! Zaten takımda sözleşmesini sağlam yapan, biraz da 'torpilli' olanlar parasını tıkır alıyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın hikayesi! Anlayacağınız futbolcular huzursuz, futbolcular sorunlu. Sadece 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü vermekle bu işler yürümez. Futbol komple bir oyun. Sporcuların parasını ödemek de bu işin en önemli boyutlarından biri. Şimdi size soruyorum; çalıştığınız şirket 4 ay size maaşınızı vermese ne yapardınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor