22 Temmuz 2010 | Perşembe

G.Saray'a hazır!

Yaklaşık 10 gündür Belçika'dayım. F.Bahçe'nin tüm antrenmanlarını ve hazırlık maçlarını çıplak gözle izledim. Her yazımda sarı-lacivertli takımın hazır olmadığından, eksikliklerinden söz ettim. Ama bir şeyi atlamışım.
F.Bahçe belki lige hazır değil ama G.Saray'a hazır! Rakip G.Saray olunca tüm F.Bahçeli futbolcular tam kapasite ile oynuyor...
Bu maçın Devler Ligi ön elemesinden önce oynanmasını eleştirmiş, bu düşüncemi Aykut Kocaman'a da söylemiştim.
Fikrimi değiştirdim, bu maç futbolcuları lige konsantre etmek açısından çok önemliymiş. Dün gece sahada tüm hazırlık maçlarının aksine her şeyini ortaya koyan bir takım vardı. Selçuk'un saçma bir kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakması bile sarı-lacivertlilerin kazanma isteğini azaltmadı.

KOCAMAN'IN TAKTİK ZEKASI
Hakem Kinhöfer maçın adının dostluk olduğunu unutmuş Bundes Liga'da şampiyonluk karşılaşması yönetir gibiydi. Yönetimi fazla sertti.
Meşaleler atılınca sahayı terk etmesi, idare-i maslahat özelliğinin sadece bizim toplumumuzda geçer akçe olduğunun bir göstergesiydi.
10 kişi kalan F.Bahçe takım savunmasını çok iyi yaptı. Her zaman olmasa bile adam paylaşımını doğru yaptılar. Yardımlaşma ve kademe anlayışı üst düzeydeydi. Akıllı oynayarak ezeli rakibini yine yenmeyi başardı. Bu maç Aykut hocanın taktiksel zekasını ortaya çıkardı. Ve daima bir B planının bulunduğunu... G.Saray'ın ise işi zor görünüyor. Onlar için F.Bahçe kabusu devam ediyor. Oynanan ülke değişse bile!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor