26 Ağustos 2012 | Pazar

Yeni lider Dirk Kuyt

Bir takımın oyun karaterini ve temposunu, o takımın lider oyuncusu belirler. Fenerbahçe'de bu görevi tam 9 yıldır Alex yapıyordu.
Geriye dönüp baktığımızda şampiyonluk yaşanan yıllarda dahi oynanan futboldan kimse memnun değildi. Dün gece G.Antep karşısında gördük ki bu takımın yeni lideri Kuyt'tır.
Onun liderliğinde çok koşan, agresif bir takım izleyeceğimizi söyleyebilirim.
Bundan sonra herkes Alex'siz F.Bahçe'ye alışsa iyi olur. Zira dün gece zevkle izlediğimiz bu takım Aykut Kocaman'ın kafasında kurduğu yeni Fenerbahçe'dir.
G.Antepspor kadro yapısı itibariyle öyle yabana atılacak bir takım değil. Hikmet Karaman'ın öğrencileri oyunu çirkinleştirmeden, futbolu futbol gibi oynayınca ortaya gerçekten seyir zevki çok yüksek bir mücadele çıktı.

Mükemmel oynadılar
Özellikle Kuyt, Sow, Mert ve Mehmet Topuz mükemmele yakın oynadı. Yeni transfer Krasic henüz uyum sürecini atlatamadı. Fuleli, hızlı ve kolayca adam eksiltebiliyor.
Ancak sertliğe karşı dayanıksız.
Türkiye ligine adapte oldukça daha iyi oynayacağına eminim.
Hep eleştirdiğimiz orta saha biraz öne çıkıp, agresif kanat oyuncularınla oynayınca defansla, forvet arasındaki koordinasyonu daha iyi yapabildi.
Kocaman bu oyun sistemini takıma iyice yerleştirebilirse tarihte heykeli dikilen ilk teknik direktör olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor