25 Nisan 2016 | Pazartesi

Şampiyonluk hesapları

Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana en büyük sorunu atamamaktı.
İyi tutan, kolay kolay pozisyon vermeyen takım, Nani'nin forvet arkasına geçip, sorumluluk almasıyla daha rahat pozisyona girip gol atmaya başladı.
Hami Mandıralı, 'organize' Fenerbahçe karşısına çift forvetle çıkarak mağlubiyetin baş sorumlusu oldu.
Sarı-lacivertliler karşılaşmaya 1. ve 2. bölgede pas yaparak başladı.
Bu 'uyutma taktiği' hem orta sahanın kontrolünün ele geçmesini sağladı hem de çift forvetli rakibin Fenerbahçe'nin üzerine gelerek savunmasını öne kurmasına yol açtı.
Ardından Nani, Alper ve Volkan Şen gibi hızlı ve delici oyuncuları Trabzonspor'un ağır savunmacılarının üzerine gönderdi Pereira… Bu sabun köpüğü, ele avuca sığmaz 3 oyuncuyu durdurmak gerçekten çok zor. Pereira'nın geldiğinden beri arayıp bulamadığı 10 numara meğerse Nani'ymiş.
Yarım sezon boyunca onu kanada hapsetmek, Diego'ya sabretmek neredeyse şampiyonluğa mal olacaktı.

Olaylar hiç yakışmadı
Beşiktaş'ın puan kaybetmesiyle lig yeniden başladı. Pereira bu takım kurgusunu bozmazsa kolay kolay puan kaybetmez. Beşiktaş ise kötü savunmasıyla mutlaka kaybedecektir.
Hep eleştirdiğimiz Pereira belki de 2 kupayı birden alarak sezonu kapatacak.
Bizim eleştirimiz bu kadroyu, açık ara şampiyon yapabilecekken bu noktaya getirmesiydi aslında… Bundan sonra Fenerbahçe yönetiminin yapması gereken önemli bir şey var. En yakın zamanda, bugün-yarın, önce Caner affedilmeli ve yeniden kadroya dahil edilmelidir. Ardından Topal, Caner ve Gökhan'la masaya oturularak sözleşme uzatılmalı.
Oyuncuların kafası rahat olursa şampiyonluk gelir. Son dakikada çıkan olaylar Trabzon taraftarına yakışmadı.
Bu olaylara engel olunamazsa Trabzonspor'un başarıyı yakalaması çok zor gözüküyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor