04 Kasım 2010 | Perşembe

Beraberlik iyi sonuç

Avrupa'nın dişli ekibi Portokarşısında Beşiktaş'ın bu gece şansı var mı, yok mu, önce bunu iyi analiz etmek gerek. Her şeyden önce rakip takımın hocası bu karşılaşmayı pek önemsemediğini açıkladı. Ama bu, maça asılmayacakları anlamına gelmez. Forma şansı bulmayanbirkaç oyuncuyu Beşiktaş karşısında oynatıp, diğerlerini Avrupa Ligi'nde dinlendireceği kesin. Ayrıca iki önemli oyuncusu da kart cezalısı. Fakat şu bilinmelidir ki Porto gibi takımlarAvrupa'da her ne durumda olursa olsun, çıkıp toplarını takır takır oynarlar. Demek istediğim şudur ki; Beşiktaş'ın işi bu gece öyle kolay olmayacak. Geçen yıl oynanan Manchester maçındaki gibi Rüştü harikalar yaratmazsa, rakip takımın gol ayakları başarısız olursa belki durum değişebilir. Eldeki sakatların durumu değişmiş olsa ve sahaya çıkan isimlerin de gerçek performanslarını sergilemeleri durumunda işin rengi değişir. Değişir ama gerçekleri de göz ardı etmek olmaz. İki takım arasında hem kadro hem de sistem olarak büyük uçurumlar var. Belki, bu kadar karamsar olmamak lazım ama, sezon başından bu yana izlediğimiz Beşiktaş maalesef bir-iki dandik Avrupa takımı karşısında sükse yaptı. O maçlarda da Q7'nin direksiyonda olduğunu unutmayalım.

Kadroya göre sistem
Sakat oyunculardan sonra elde kalan sağlam isimlerin takıma katkı sağlamadıkları ortada. Holosko dönüp dönüp dolaşıyor. Nihat duvara eleği asmış vaziyette. Tabata çok koşuyor ama, bir tane olumlu işi yok. Nobre oynadığı dönemlerde benim kafamda saç bırakmadı. Savunmada Zapo, bir var, bir yok. Necip son maç hariç ortalarda gözükmüyor. Ancak Guti devreye girecek, takımı şöyle bir sallayıp havaya sokacak. Yoksa gerisi hikaye. Gerisi derken, Ernst, Üzülmez ve Bobo'yu ayrı tutuyorum. Eğer onlar da olmasa zaten Beşiktaş'ın durumu işler acısı. Schuster, oyuncu değişikliği yapmayı biliyor ama, maç sırasında oyuna hükmedemiyor. Kötü oynayıp çıkan birinin yerine sahaya giren oyuncunun da çıkan isimden farkı kalmıyor. Birilerinin ortaya çıkıp, Alman hocaya elindeki oyunculara göre sistem kurması gerektiğini anlatması lazım. Sonuç olarak; bir mucize olmazsa galibiyet imkansız. Beraberlik ise iyi bir sonuç.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor