25 Ekim 2010 | Pazartesi

Hagi'nin sihiri

Kadıköy'deki bu dev derbiye çıkılırken, forveti olmayan G.Saray'ın akibeti ne olacak diye merakla bekleyenlerdendim. Açıkçası F.Bahçe hiç de ummadığı bir G.Saray buldu karşısında. Hafta içindeki teknik direktör kaousu bana göre en iyi şekilde çözümlendi. Geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi Tugay da bu ekipte mutlaka olmalıydı. Gördük ki bu aşı maç öncesi tutmuş gibiydi. Maça iyi başlayan, pozisyolar bulan taraf G.Saray'dı. Hagi'nin Pino'yu forvette oynatıp, orta sahayı kalabalık tutarak ve de kanatlarda Dia ve Stoch'u etkisiz hale getirmesi oyunu G.Saray lehine çevirdi. Elano, Cana ve Pino gerçekten ilk yarı oldukça etkiliydiler. Galatasaray takımı ilk yarıda son yıllarda Kadıköy'deki en iyi derbilerinden birini çıkardı. İkinci yarıya etkili başlayan taraf F.Bahçe oldu. Elano sanki Rijkaard'a nazire yaparcasına işte ben böyle oynarım dercesine hırslı ve arzuluydu.


F.Bahçe'yi kaos bekliyor
İkinci yarıdaki taktik değişikliklerle orta sahadaki direnci artırıp, Fenerbahçe'nin artan baskısını kırmaya çalıştı. Fenerbahçe şuursuz ataklarla saldırdıkça, Galatasaray'ın maç kazanma ya da kadıköyden puan alma inancı artıyordu. Çünki Fenerbahçe her ne kadar baskılı görünse de doğru dürüst iki pozisyon bulabildi. Cana değişikliği bence erkendi. Gerçekten hoca değişikliği bir takımı bu kadar etkiler. Son dakikalarda galibiyeti kaçıran taraf Galatasaray'dı. Hakem oldukça vasat bir maç yönetti. Derbinin favorisi olmazmış bir kere daha gördük. Bu maç öncesi gerçekten Fenerliler bir dejavu yaşayacaklarını düşünüyorlardı ama Hagi faktörü devreye girdi ve bence şimdi Fenerbahçe'yi büyük bir kaosa soktu. Çünki şimdi bütün Fenerliler bu haldeki bir Galatasaray'ı yenememenin hayreti ve üzüntüsü içindeler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor