22 Ocak 2011 | Cumartesi

Son prova

Favori başladığı lig mücadelesinde sakatlıklar ve savunma hataları nedeniyle başarılı geçen bir ilk yarı, lig lideri ile oluşan 14 puanlık bir fark, devre arası yapılan fantastik ve ilginç transferler... İlginçlik, zayıf olan savunmaya değil de kaliteli fakat formsuz hücum bölgesine... Belki de bu yüzden sahada 5-0-5 yerleşimi ile oynayan bir takım Beşiktaş. Aurelio defansta, Guti hücumda orta alansız bir takım.
Rakip, geçen yıl oynadığı Bank Asya'daki gücünde bile değil. En çok gol atan oyuncusu stoper Orhan Ak. O da zaten sakat yerinde oynayan Erman Güraçar. Bucaspor yönetimini kutlamak lazım (!) bir ton para harcayıp, geçen yıldan daha zayıf hale gelmek büyük başarı!
Bütün bunların ışığında Beşiktaş'ı değerlendirecek olursak dünkü maçı prova gibi görmek lazım. İbrahim Toraman-Ersan ikilisi ile sıkıntı devam edecek gibi. Normal bir lig maçı için riskli bir şekilde oynadılar. Dirençli bir takım karşısında bu dizilişle oynamak Rus ruleti gibi olur. Sanıyorum orta alanı güçlendirerek oynayacaktır Schuster. Beşiktaş'ın maçlarını izlemek tüm futbolseverler için büyük bir keyif olacaktır. Yapılan harcamaların keyfin yanında şampiyonluğu getirmesi gerekiyor.


Şampiyonluk mümkün
Bunun ne kadar gerçekleşeceğini görmek için Beşiktaş'ın normal bir lig maçını seyretmek gerekecek. Nobre'nin hazır hale gelmesi, Guti gibi çok üst düzey bir oyuncunun olması, Almeida'nın gerçek gücüne kavuşması ile Beşiktaş şampiyonluk yarışında olabilir.
Dünkü maça bakarak sağlıklı bir yorum yapmak doğru değil. Zor geçmesi beklenen 2. yarı öncesinde iyi bir prova olduğunu düşünüyorum.
HakemYunus Yıldırım özellikle penaltı yorumlarında çok tartışılan bir hakem. Uzun bir aradan sonra ilk kez penaltı verdi. 2-3 penaltı pozisyonu daha vardı. Ama buna rağmen penaltı vererek herkesi şaşırttı.
Schuster'in rakibin gücüne orantılı olarak değişik takım tertipleri üzerine ciddi kafa yorması gerekiyor. Bunu sağladığı takdirde Beşiktaş'ın 11 puan farkla önde olduğu, 26 puan farkla geriye düştüğü sezonun rövanşını alarak şampiyon olması mümkün. Bu yoldaki en büyük avantajı dünkü taraftar portresiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor