06 Şubat 2011 | Pazar

İki kupada şansı var

Maç öncesi bol pozisyonlu hızlı bir futbol beklentisi vardı. Pozitif futbol oynamaya çalışan iki takımın maçında Karabük kendisinden beklenen hemen hemen her şeyi yaptı. Emenike ve Bülent ile çok gol pozisyonu ürettiler. Orta alanda iyi baskı kurdular ve Beşiktaş'ı oynatmadılar.
Tek eksikleri son vuruş becerisi idi.
İlk yarıda bir kırmızı iki sarı görmesi gereken İbrahim Toraman, Emenike karşısında çok aciz kaldı. İkinci yarı bazı şeyler değişir diye bekledik Beşiktaş açısından.
Tek değişen hakem Abitoğlu'nun yönetim şekliydi. İlk yarıda her iki tarafa da çalınan yanlış düdükler ikinci yarının ilk bölümünde Beşiktaş lehine çalınmaya başladı.
Hele bir tanesi vardı ki anlatılacak gibi değil.
Maçı Schuster yönetse utanıp verebileceği penaltı ve kırmızı kartı Abitoğlu vermedi.
Gecikmeli yapılan Quaresma ve Necip takviyeleri oyunu Beşiktaş'a çevirdi.
Yardımcı hakem Mehmet Şahan Yılmaz, Abitoğlu'nun yaptıklarından mahcup olup nizami Almeida golünü vermedi. Sakatlığının etkisiyle pozisyonu kaçırmış olabilir.

Fernandes'e gerek yoktu

Sorgulanması gereken çok önemli bir nokta da Valencia'dan kadroya katılan Fernandes transferi. Aurelio, Necip, Ernst ve hatta Fink varken bu futbolcu transfer ediliyor.
Hiçbir özelliği yok. Defansta Ersan ve İbrahim Toraman ile oynuyorsunuz bunun akılla, mantıkla açıklanabilir bir yanı var mı?
Özellikle Necip'e haksızlık değil mi?
Beşiktaş taraftarının dün akşam kaybedilen iki puandan dolayı (ya da daha doğrusu kazanılan 1 puandan dolayı demek lazım) sadece hakemi sorumlu tutması önümüzdeki maçlar için uyanması ve akıllı olması gerekenleri uyutmaya sevk eder diye korkuyorum. Dün akşam hakem Kamil Abitoğlu çok kötü bir maç yönetti. Ama unutmamak gerekir ki Beşiktaş, 52. dakikada maçı ve kaleci Hakan'ı kaybedebilirdi. Bernd Schuster'in Beşiktaş'ın ismine ve futbola daha saygılı davranıp işini daha ciddi yapması gerekiyor.
Beşiktaş yarıştığı üç kulvardan ikisine devam edecek. Tüm yanlışlara rağmen yarıştığı
iki kupayı da kazanabilme potansiyeli var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor