27 Aralık 2009 | Pazar

Oyun

Bir garip kongre daha izleyeceğiz ocak ayında. Neden garip? Hakkın rahmetine kavuşmuş isimlerin bile aidatlarının ödendiği bir kongre olacak da o yüzden. Bu tür kongre garipliklerini 2000 yılındaki oy sayımının 24 saat sürdüğü seçimde de yaşanmıştı. Hatırlayın; 8 yaşındaki bir çocuk bile o seçimlerde oy sandığına kayıt olmuştu. Şimdi de vefat etmiş yaklaşık 4 bin 500 kişinin oy kullanabileceğini öğrendim. Peki oylar nasıl kullanılanacak? Üye, daha doğrusu kötü niyetli üye önce kendi oyunu kullanır... Sonrasında da hangi başkan adayı tarafından yatırıldı ise vefat eden üyenin kartını yakasına takar. Perdenin arkasına geçer, ikinci sözde kendi oyunu kullanır. Sandığa yaklaştığında da herhangi bir korku hissetmez, çünkü sandık görevlisi zaten konu ile ilgili bilgilendirilmiştir. Hatta daha kötüsünü anlatayım...

Parmaklara dikkat
İsimleri tamamen hayal ürünü olarak düşünün... Yasemin Yalçınkaya. 11222 üyelik numarası. Ancak Yasemin hanım elim bir trafik kazası sonrası geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmiş. Miş. Onun adının listede olmaması lazım. Ancak içindeki Beşiktaş sevgisi o kadar büyük ki Yasemin hanımın, öbür taraftan posta havalesi ile kulübüne aidatını yollamış. Mış. Melek havalesi ile... Tabii havale yapılmış ama içinde yaşadığımız dünyaya dönüşüm (Transformasyon kelimesini Türkçe kullanayım dedim) tamamlanamadığı için kendi gelememiş. Onun yerine Ahmet bey oyu kullanır ve desteklediği adaya oyunu atar. Ama havale kâğıdının üzerinde aday ismi belli olmadığı için Ahmet bey kendi adayına atar oyunu. Oyunun sonu mutlu biter... Karaman'ın koyunu, sonradan çıkar oyunu. Çıkar mı çıkmaz mı bilinmez! İşte bu oyun yıllarca böyle sürer gider. Kimileri seçim kazandıktan sonra "Ben tüm Beşiktaşlıların başkanıyım" diye çıkar ortaya. Beşiktaşlı yalan söylemez. Hele başkan hiç söylemez. Yaşayan yaşamayan tüm Beşiktaşlıların başkanı olmuştur. Bravo başkan. Alkış... Bu ve benzeri oyunların önüne geçmek kolay. Genel seçimlerde olduğu gibi oy kullananın parmağını boyayın gitsin. Hem de siyah-beyaza!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor