22 Nisan 2010 | Perşembe

"Tekrar" yaz 2222'ye gönder!

Benim anladığım Beşiktaş bu işte. Hakkını güvense de güvenmese de hukuki yollarla arayan Beşiktaş. Fenerbahçe derbisi sonrasında yapılanlara önce yönetim olarak çıkışta bulundular, kamuoyu yaratmak için medyada.
Gerektiği kadar oy da topladı açıkçası.
Sonrasında da yazılı olarak Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na şikayetlerini ilettiler. Hoş telefon mesajı ile iletselerdi de olurdu. Nasıl olsa SMSmesajı da hukuki olarak kullanılan bir gerçek, kim atmış olursa olsun.
Bence de öyle yapılmalıydı. "Drbd krl htsı yplmstr. Mcn tkr grkmktdr."
Açıklayıcı bir şekilde yazmanın faydası var. Ne me lazım sonrasında bizim de başımıza iş açılmasın. "Derbide kural hatası yapılmıştır.
Maçın tekrarı gerekmektedir."
Ya da yeni bir kampanya geldi aklıma. En iyisi bu: "Tekrar" yaz , 2222'ye gönder; maçın tekrar edilsin!.. Nasıl, güzel değil mi?
Fenerbahçe camiasından yapılan "Sahadaki futbol neden konuşulmuyor" açıklamaları, gündem değiştirmekte üstad olan Fenerbahçe'nin sayın başkanı Aziz Yıldırım'ın her Galatasaray mağlubiyeti ve/veya şampiyonluğu sonrasında yaptığı açıklamaları aklıma getiriyor.

HEP BİRLİKTE KONUŞUN
Sonuç net bir şekilde ortada. Fenerbahçe çok güzel bir gol ile Beşiktaş'ın yendi, Beşiktaş'ın gol pozisyonuna giremediği bir maç oldu. Evet. Bunu zaten tarih sayfaları da yazacak ama maç içinde yapılanları da kimse unutmayacak.
Amacım, Fenerbahçe'nin haklı galibiyetine gölge düşürmek değil. Zaten bunu yapabilecek bir yetkim ve niyetim hiç olmadı.
Ne var ki bizim amacımız, benim hiç inanmadığım ve olmadığını düşündüğüm futbolun marka değerini, sözüm ona yükseltmek ise başka şeyler yapılmalıydı.
Mesela, maç sonunda Fenerbahçe yönetimi de "Hakem maçın ağırlığını kaldıramamıştır" açıklaması yapmadı mı? İki yönetim samimi ise maçtan birgün sonra bir araya gelerek neden ortak bir basın toplantısı yapmaz ki.
İki başkan da Futbol Federasyonu yönetiminden şikayetçi ise hatta daha da abartalım, sayın Adnan Polat ile telefon trafiğine girilip üçlü bir toplantı yapılabilir.
Gazetecilerin soru sormasına izin verilmeyen basın toplantılarına alışığız ne de olsa.
Yine aynı şekilde bir toplantı yapılabilirdi.
Tabii ki samimi olmak şartı ile!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor