13 Nisan 2010 | Salı

Kimin federasyonu

Trabzonspor maçından sonra Beşiktaş yönetiminin yaptığı açıklamalar, gündem yarattı zannediyorsunuz değil mi? Kocaman bir hayal kırıklığı yaratır bu düşünce. Federasyonun hedef alınmasına anlam vermek gerçekten zor. Bu açıklamalarda federasyon değil muhatap alınması gereken. Bir kere stratejik yanlış yapılıyor. Bu federasyon yapısını destekleyen zaten Demirören idi. Dolayısı ile kendinizin desteklediği bir yapıya zarar vermek çok yanlış. Ortada inanılmaz hatalar var, evet. Ancak hedef federasyon olmamalı. Merkez Hakem Komitesi'nin yaptığı ilginç atamaların ve hakem hatalarının faturasını federasyona kesmemelisiniz. Eğer bir değişim veya katkı yapmak ise istediğiniz, olayın Merkez'inde duranı hedef alın. Bakın önünüzde inanılmaz bir Fenerbahçe örneği var. Ama bunları boşa yazıyorum... Bu ülkede federasyon, sadece hakem performansı ile değerlendirilmeye devam edecek. Federasyon, Milli Takım gelirini ne kadar arttırmış, naklen yayından kulüplere ne kadar gelir sağlamış, Avrupa'da üst düzey maçları veya turnuvaları Türkiye'ye alabilmiş mi... Hiç önemi yok. Mahmut Özgener benim babam değil, akrabam değil. Benim düzeltmeye çalıştığım, değer yargıları. Hakemin hatası neden federasyonu bağlasın ki.

Camianın hoşuna gitmiş

Asıl merak ettiğim ne biliyor musunuz? Aziz Yıldırım "Sırça köşkten futbol yönetilmez", Adnan Polat "Sabrımız taşıyor", son olarak da Beşiktaş yönetimi "gasp" ve "Biz de soyunma odasını mı basalım" açıklaması ile manşetlere çıktı. Bir de buna cezalı olmasına rağmen Galatasaray maçını protokolden izleyen Diyarbakır Başkanı Çetin Sümer eklenince, "Bu federasyon, kimin federasyonu" sorusu aklıma geliyor. Tribünlere oynamanın anlamı yok. Kendi başarısızlıklarınızın önüne geçmek yerine, atın topu hakemlere, oradan da federasyona. Bu nasıl bir iş biliyor musunuz? Televizyon yapımcılarının seyirciyi aptal yerine koyarak, görüntüleri veya diyalogları tekrar tekrar vermesine benziyor. Futbol seyircisi ve taraftar her şeyin farkında. Kimin ne yanlış yaptığının bilincinde. Derbi öncesi kılıçlar çekildi. Beşiktaş yönetiminin açıklamaları, camianın hoşuna gitmiş olabilir. Ancak ne var ki hakemler, kendilerini eleştirenlerin değil, onların rakiplerinin maçlarına daha kontrollü çıktıkları için olan bu. Fenerbahçe açıklama yapınca, Beşiktaş'ın maçına kontrollü çıkarsanız, saha içinde ancak gezmekle kalırsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor