29 Nisan 2010 | Perşembe

Önce kendi değerlerin

Harç bitti, yapı paydos. Beşiktaş'ın lig için havlu attığı ortamda artık transfer haberlerinin havalarda uçtuğu bir ortam içine girdik. Hemen hemen her gün bir transfer bombası ile güne başlıyoruz. Hangisinin doğru veya yalan olduğunun benim için önemi yok. Ancak ne var ki öncelikle kendi iç dengelerini oluşturmadan dış transfer çalışmalarına başlamak yanlış. Kendi bünyenden çıkan Serdar Özkan için yapılan linç girişimlerinin önüne geçmek gerek. Eğer Serdar'ı istemiyorsanız davet edin kulübe, "Seninle çalışmak istemiyoruz" deyin. Yok pazarlıksa olay, Serdar ile günlerce uğraşmaya gerek yok. Bunu Serdar'ın değersizliği için söylemiyorum. Gelir, "Oğlum sana bu kadar para ayırdık. Kabul ediyorsan imzayı at" dersin olur biter. Kimsenin oyuncuyu taraftar baskısı ile tutma veya gönderme lüksü yok. Serdar'ın, Beşiktaş'ın dışında, Galatasaray ile masaya oturmasına kimse kızmasın. Önüne dört kez boş mukavele konan ve bunları sorgusuz sualsiz imzalayan bir değerin, önünde sadece iki sözleşme varken, önce kendi kulübünden değerini istemesi neden bu kadar yanlış gelir ki?

Quaresma yem mi?
Aynı tartışmayı Holosko, Bobo, Tello hatta Türk adını alan Nobre için yapar mısınız veya yapabilir misiniz? Veya Serdar gibi sezon boyunca sadece 5 maçta oynattığınız, bir maçta doksan dakika sahada tuttuğunuz herhangi bir oyuncuya? Gelelim dış transfer tercihlerine. Quaresma'nın ismi manşetlerde. İnter'deki performansı ve Portekiz dışındaki başarısızlıklarını görerek bu isim üzerinde ilerlemek sadece hedef şaşırtmak için mantıklı. Ben Beşiktaş yönetiminin Portekizli ile medyayı uyuttuğunu, kimsenin aklına bile gelmeyen bir oyuncuyla sözleşme imzalayacağını düşünüyorum. Ortaya atılan "Mustafa Denizli yönetimin istediği transferleri kabul etmiyor" saçmalığını yazanlara bir cevap vermek istiyorum. Hedef göstermek olmamalı amacınız. Kimin istediği transferler yapılmalı peki? Bundan önce yönetimin kendi kafasına göre yaptığı transferlerin bedeli ödemiyor mu Beşiktaş? Bir takımın transferine tabii ki o takımın başındaki teknik adam karar verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor