14 Haziran 2010 | Pazartesi

Kaderini arıyor

Zirveye çıkmaktan daha zoru orada kalmayı başarabilmek. Bursaspor, camia olarak şimdi bunun hesabını yapıyor. Başarının "tesadüf" olmadığını kanıtlamak adına, kararlar almanın eşiğindeler. Ama görünen o ki ne yapacaklarını veya nasıl yapacaklarını tam olarak bilemiyorlar.
Hem başkan Yazıcı'nın, hem de Ertuğrul Sağlam'ın Şampiyonlar Ligi öncesindeki transfer düşüncelerine baktığımızda, iyi ve pahalı oyuncuları konuştuklarını fark ettiniz.
Sağlam, devler liginde de önümüzdeki sezon büyük kalmak adına kendi liglerinde verecekleri mücadelede de tecrübeli oyunculara ihtiyacı olduğunun farkında. Bunun bir bedeli olacak ve boşa kurşun atmamak için ince eleyip, sık dokuyorlar.
Servet Çetin etrafında gelişen transfer spekülasyonlarına baktığımızda, Sağlam'ın ilk kriteri devreye çoktan girmiş. "Öncelikle iyi insan" diyor Ertuğrul hoca. Takımı için oynayıp, sonuç sorumluluğunu üstüne alabilecek oyuncuları seçmeye çalışıyor.

Harcamak zorundalar
Hem oyuncu alıp güçlü kalmak, hem de kadrodaki iyi oyuncuların kalmasını sağlamak.
Ve bütün bunlar için önceden kazandığınız bir tecrübe ve birikim yok.
Gördükleriniz ve yaşadıklarınız size rehber olmak zorunda. Bir sürü menajer kafanızı karıştırıyor.
Elinize ummadığınız bir bütçe geçti.
Bir daha olur mu endişesi var, borca girmekten de kaçınıyorsunuz.
Bursaspor'un en büyük şansı, neyi nasıl yapacağını iyi bilen, büyük takım havasını solumuş bir teknik adamının olması. Büyümek için, harcamak zorundalar.
Kaliteyi kendileri yaratabilerler ama kalibrelerini de koruyacaklar. İyi oyuncuları; Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ile İstanbul'a gitmek arasında seçim yapmak durumundalar.
Buradaki vizyon Bursaspor'un kaderidir aslında.
Seçim formayı büyütmek ile banka hesapları arasındadır. Şu anda Bursaspor bu mantaliteyi anlamak istiyor. Eğer kararlı tutum sergilenirse başarıları sürecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor