10 Ekim 2010 | Pazar

Sorun takım olmakta

Almanya yenilgisini bekliyorduk ama bu oyunu ve skoru değil. Maçın bizde yarattığı etkinin özeti bu. Neden kaybettik? Sorusunun cevabını, teknik adam kararlarından çok, rakip ile kendimizin yaptıklarında aramak lazım.
Gurbetçilerimiz için önemli bir maçtı.Hiddink -Çetin ikilisini beşini birden sahaya sürdü. Altıntop kardeşler ile Nuri Şahin bu ortamı kaldıramadılar. Hamit'in sakatlığının etkisinden kurtulamadığına parantez açarak, sahada 9 kişi kaldığımızı söylemek çok yanlış olmaz. Sabri seçimi taktikseldi. Görevini yaptı. Bundan sonrasında orta sahamızın topu tutması, Almanlar'ın pas yapmasına izin vermemesi gerekiyordu.
Maç öncesindeki dört günlük kampta yapılan çalışmalar da bunun üzerineydi.
Sürekli dar alan, ayağa pas çalışması. Beşe beş, dörde dört, oyuncu grupları ile kontrol üstüne taktik yüklemer yapılıyordu. Şimdi; bunu düşünen, çalıştıran ve oyuncularından isteyen bir teknik adama "yanlış yaptı" diyemeyiz. Ama bu ortamda ezilen ve başını dik tutamayan oyuncu grubuna sahiptik. "Yanlış oyuncu tercihi" yorumu da çok ileri gitmek gibi olur. Sadece Halil'de kuşkular vardı, Onun da neden oynadığı belirtildi.

Skora ve tribüne oynuyoruz
Yine başa dönelim. Yenilgi "sürpriz" değil. Almanlar bizi yendikleri gibi gruptaki diğer takımlarını da geçeceklerdir. Fakat Azerbaycan maçı, diğer rakiplerin de buradan puan alma ihtimalleri yüksek olduğu için çok büyük önem taşıyor.
Dünya Kupası elemelerinde bizim çanımıza ot tıkayan karşılaşma, deplasmandaki Estonya beraberliğiydi.
11 net gol pozisyonunu değerlendiremediğimiz, ne tesadüf ki, yine Halil Altıntop'un kaçırdıklarıyla hatırladığımız bir 90 dakika. Oradaki iki puan, bizi matematikten sınıfta bıraktı. Önemli sorunumuz, kalitelerini çok iyi bildiğimiz oyuncularımızın böylesine güvensiz oluşları.
Birlikte oynamaktan keyif alıyor gibi gözükmüyorlar.
Almanlar topu yardımlaşarak hücuma dönüştürürken, sürekli bireysel zorlama var bizimkilerde.
Birileri skora, birileri tribüne oynuyor ve bu kültür bizi takım olmaktan uzaklaştırıyor. "Ne yaptığını bilmek" çok farklı bir ayrıntı. Rakip oyuncuların daha zeki ve hızlı düşündüğünü ifade etmeliyiz. Takım olmak için çalışmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor