19 Temmuz 2012 | Perşembe

Keser döner, sap döner

Trabzonspor yöneticileri isyanda. Burak Yılmaz'ı transfer ettiği için Galatasaray'a demediklerini bırakmadılar. Halbuki hiçbir şey gizli olmadı. Burak Yılmaz'ın Avrupa temasları sırasında sarı-kırmızılı yönetim 5 milyon euro'nun üstüne çıkan tekliflerini de belirtti.
Ama… Sadri Başkan, "Artık dostumuz değiller" dedi.
Bir hatırlatma yapalım sevgili başkana ve Nevzat Şakar'a… Siz, Halil Altıntop'u nasıl aldınız? Ümit Karan'ın görüşüp, Eskişehir'e getirip ağırladığı Halil Altıntop, bir gün sonra nasıl Trabzonsporlu oldu! Bu süreçten Eskişehirspor başkanı veya yöneticileri haberdar edildi mi?
Sen yapınca 'racon problemi yok', sana olunca müfredata ders eklensin… Bir gün hesap döner halbuki…

NE DEMEK; DOSTUMUZ DEĞİL
Sadri Şener'in bu ilk açıklaması değil… Her transfer döneminde bir kulübü kendine düşman seçiyor. Burak Yılmaz'ı aldılar, başkan, "G.Saray dostumuz değil" dedi. Bu kadar basit mi iki camiayı ayırmak, düşmanlık noktasına getirmek! G.Saray, Burak Yılmaz'ın bonservis bedelini yatırmış, oyuncuyu renklerine katmış. Üzerine düşeni yapmış yani… Sadri başkan bir alınganlık gösterecekse burada Burak'ı yadırgamalıydı belki. Aralarında ne konuşma geçti, ne sözler verildi bilmiyoruz. Eğer farklı bir yaklaşıma rağmen oyuncu bu kararı vermişse, bilemeyiz.

ŞAKAR'IN SÖZLERİNİN ARKASI
Trabzonspor yöneticisi Nevzat Şakar, G.Saray'ın Burak'ı alırken, yurt dışı tekliflerinin 'bir organizasyon' eseri olduğunu belirtti.
Yani menajerler dikkatleri başka noktalara çekerek, bu transferi olgunlaştırdılar. Böylece sular bulanmadan, kimsenin de önlem almasına vakit kalmadan Burak gitti. Ocak ayında yapılan genel kurul sonrasında konuştuğum bir Anadolu kulübü yöneticisi, "G.Saray, Burak'ı aldı" dedi. Tam 6 ay önce, ikinci yarı yeni başlamışken. Ben de A Haber'de bu duyumu birkaç defa tekrarladım. Hatta, Süper Final'in Trabzon'daki ayağına Burak yetişmeyince, G.Saray da 4-2 kazanınca, Hakan Kulaçoğlu'na hatırlattım. "Eğer Burak sezon sonunda G.Saray'a giderse, ben bu geç kalışı normal karşılamam" dedi. Geçen sezonun en enterasan tartışmalarını G.Saray'ın transferlerinde yaşadık. Manisa maçı öncesi Yiğit'ler, Kayseri öncesi Amrabat, Ordu öncesi Culio, Antalya önce Necati...
Ve Burak... Sponsorun sunumu için İstanbul'a geliyor, uçaklar hava muhalefetine takılıyor. ŞenerTrabzon'a gidiyor, Burak geç gidiyor, oynamıyor.
Nevzat Şakar'ın altını çizdiği noktaya, ben de dikkat çekerim.

ÖZER İLE SEZER'İN DURUMU
Fenerbahçe yeteneklerine inandığı için iki genç oyuncuyu, Özer ve Sezer Öztürk'ü kadrosuna kattı. Gerçekten de yaratıcı oyuncuların mumla arandığı bir dönemde, çok değerlilerdi.
Bugün bakıyoruz ki, Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği her oyuncu için, iki futbolcunun takası da gündeme geliyor. Gözden çıkarılmış gibiler… Sezon başında Emre Belözoğlu'nun sözleşmesi uzatılmadı. Sezon başlarken Aykut Kocaman, "Alex'sizliğin çaresini bulmalıyız " diyerek, bir fenomeni bile yedek oturtabileceğini açıkladı.
Bu ortamda Özer'in de Sezer'in de ağızlarına açabileceklerini sanmıyorum. Artık bir şeyler yaparak takımda kalabileceklerini anlamalılar. Diğer arkadaşları gibi.
Fenerbahçe yeni felsefesine formasına inanan, bunun için fedakarlık yapacak oyuncularla yoluna devam edecek. Her oyuncunun bunu hak etmesi gerekiyor. Büyük bir yetenek olmamasına rağmen Bekir'in sözleşmesinin neden uzatıldığını sorsun herkes kendine.

PLANLAR ÜSTÜNE
Ben, planı olan herkesin arkasındayım. Bu nedenle de Aykut Kocaman'ı destekledim. Bu tavrı sürdükçe destekleyeceğim.
İskeleti Türkler'den oluşan bir takım arzuluyordu. Gelen yabancıların tek niyetinin para kazanmak olduğunu biliyor, bu nedenle takıma da bir şeyler katacak olanla çalışmak istiyordu. Aykut Kocaman üç yıl içinde Fenerbahçe'yi 'bankamatik' olmaktan çıkardı. Çok yerli oyuncuya gidildi.
Büyük bölümü olmadı. Nedeni, bonservislerinin çok yüksek olmasıydı. Kendini kanıtlamamış gençlerdi bunlar. Almadılar.
Pazarlıkları yapan Ali Yıldırım'ın çok keskin tavrı herkesin ağzında. Tecrübeli isim, rakamların şişmesine izin vermedi. Hatta G.Antepli Dany için 2 milyon euro'nun üstüne "G.Saray 3.5 verdi" dediklerinde bile çıkmadı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor