08 Haziran 2010 | Salı

Yerli Malı Haftası

Bursa kent olarak mevzuya hazırlanıyor.
Başka bir moralle. 'Türkiye'deki futbol liglerinin Yerli Mallar Haftası-
Sezonu
' başlamıştır. Galatasaray'da Fatih Terim'in Avrupa Şampiyonluğu ve diğer başarıları bir Türkiye vatandaşını sevindirecektir elbette ama 'yerel bir kalkışmanın' diğer 'yörelerdeki beklentilerin de ruhunu okşamıştır!' Yani bir kalkışma var artık ortamda. Bunu bilerek adım atıyor yeşil-beyazlılar. Transferler bu anlayışa göre kuruluyor.
Bir handikapmış gibi duruyorsa da hem iç dolaşımı hem Avrupa'yı hedefleyen bir transfer politikasıdır bu.
Çok iyi bir geri adam, bir orta saha virtiözü ve çok diri-bunaltıcı bir golcü ihtiyacı yine bu bölgelere uygun isimlerle donatılacak.
Ben şimdiden bunun müjdesini vermek isterim Timsahlar'a...

Beşinci büyük kent

Türkiye'nin en büyük 5 kenti arasında Bursa.
Tamam 'büyüklük!' İstanbul'un nişanesi.
Fatih Sultan Mehmed'in atını denize sürdüğü anda ne düşündüğünü biliyoruz: "Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul'u!" İkincisi olur ve çağ değişir.
Bir çağ kapanır diğeri açılır-başlar... Biraz fetih duygusu var bu yazdıklarımda ama durum spora uyarlandığımda mevzu farklılaşıyor tabii. Fetih'teki agresyon ve kale burçlarına bayrağı dikme duygusu bambaşka bir sinerjiye neden oluyor.
Ama hem yarışma duygusu ve hem kurallara uygunluk başka bir matematik gerektiriyor biliyoruz. Öfkeyi kollayıp sakin kalabilmek. İşte bu enerji Bursaspor'u lig şampiyonluğuna ve Avrupa'ya taşıdı.
Neredeyse tüm maçlarını ilgiyle izledim.
Stattaki doluluk oranı hiçbir zaman düşmedi. Takım öfkeyi kollayıp sakin kalabilmeyi başardı. Ligin bütün zorlu maçlarından alınlarının akıyla çıktılar.
Başkan İbrahim Yazıcı'nın bir demeci var.
Söyledikleri arasında en dikkati çeken şuydu benim için: "Çoktan şampiyon olmalıydık!"
Ne demek? On yıllardır sadece '3 büyükler' hegemonyasındeki 'şampiyonluk' ipini göğüslemeliydik çünkü 'on yıllarca başka bir takımın şampiyon olamaması gariptir!' Nüfus çoğunluğu Anadolu'da ama herkes İstanbul takımlarını tutuyor. Oluşmuş bir duygunundüşüncenin bu memlekette yıkılması deveye hendek atlatmaktan daha zordur.
İşte bunun için var artık Bursaspor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor