Hakan Karadere

Hakan Karadere

11 Kasım 2010 | Perşembe

Mehmet Topuz gerçeği

Ligde iyi giden ve gelecek haftalar için umut veren Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk maçı adeta bir korku filmi gibi oldu. Gündüz ve gece gibi iki farklı Fenerbahçe izledik Ankaragücü karşısında...
27 yıldır Türkiye Kupası özlemi çeken Fenerbahçe için böyle kahır verici bir başlangıç; zorlu lig yarışı için de iyimser havanın bir anda Sibirya ayazına dönüşmesine neden oldu.
İlk yarıda total futboldan güzellikler sergilemeye çalışan Fenerbahçe; neden ikinci yarıda taraftarlarına 'Elm Sokağı'nda Kabus' yaşattı?
Cevap arayalım hemen... tAykut hoca, ikinci yarıda coşan Ankaragücü takımını kenardan sadece seyretti. tAnkaragücü saldırdıkça, Fenerbahçeli futbolcular sindi. Vurdumduymaz ve gamsızca hareket ettiler. t Fenerbahçe'nin yedek güçlerinin, kendilerini hazır tutmamaları ve formsuz oluşları farklı yenilgide başrol oynadı.

Profesyonellik abidesi

Fenerbahçe'de bir kişinin hakkının yeterince verilmediğini düşünüyorum...
Kim mi? Mehmet Topuz tabii ki...
Mehmet Topuz, Fenerbahçe'ye olaylı bir şekilde transfer olduktan sonra hep kendisi için ödenen bedel ile anıldı. Kayserispor'da oyunun üzerine kurulduğu yıldızı iken İstanbul'a gelen Mehmet, o günden sonra takım içinde farklı görevlere soyundu.
Artık yıldızlar arasında bir görev adamıydı.
Sağ açıkta görev yaptı, günü geldi sağ beke geçti, orta sahaya geldi, ön libero oynadı ve kendisine verilen her görevi elinden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştı.
Bugün 27 yaşında olan ve belki bir futbolcu için genç değil ama biyolojik yaş olarak çok genç bir yaşta İstanbul yaşamının cazibesine kapılarak magazin sayfalarını da asla süslemedi.
Oyun tarzını devamlı geliştirdi, üzerine oyun kurulan oyuncu iken daha çok koşmaya, savunma yapmaya ve takım savunmasında önemli bir yer tutmaya başladı. İyi yaşıyor, çok çalışıyor, verilen her görevi en iyi şekilde ses çıkarmadan yapıyor ve kendi oyun anlayışını her gün geliştiriyor ve bunları da futbolcu için çok da genç olmayan bir yaşta yapıyor...
Futbolda profesyonelliğe en iyi örnek olarak bu kardeşimizi alkışlamak bizlere düşüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor