21 Aralık 2009 | Pazartesi

Bu kadro yetmiyor

Kabul edelim ki Trabzonspor beklenen oyunu oynayamadı ve zirveye tutunacak performansı sergileyemedi oyunun büyük kısmında. Bunun temel nedeni iki takımın orta sahaları arasındaki farktı elbette. Bordo-mavililer tek pozisyon bulmadılar ilk yarıda. Sarı-lacivertlilerin Alanzinho'ya yol verdiği tek pozisyonda ise boyutu küçük ama etkisi büyük 'sarı-kırmızı bayrak' yetişti imdada. Doğrusu ilk yarıda galibiyete yakın taraf kesinlikle misafir ekipti. Trabzon'un eksileri, orta dörtlünün iki kenarının beklere destekte yetersiz kalması, Umut'un üst düzey maç için yetersizliği, Egemen'in dağınıklığı ve Cale'nin dalgınlığı idi. Onur'un iki pozisyondaki başarısı ise ev sahibi adına ilk yarıdaki tek artıydı. Trabzonspor'un istediğini yapabilmesi için Colman ve Alanzinho'nun aynı anda iyi oynaması lazım demiştik geçen hafta.

Colman uzaylı gibi
Bu sezon en verimli yabancı olan Colman eski "uzaylı" vasfına büründükçe takımı vites küçültmek zorunda kalıyor, yegane gol girişimleri de Selçuk'un serbest vuruş ortalarına. Fenerbahçe beklemediği anda golü bulurken Alex'in kendinden uzunların arasından yaptığı kafa asisti çok belirleyiciydi. Egemen-Song kademesinin hem yatay hem de dikey planda bu kadar bozulduğu her pozisyonun gol şansı yüksek maalesef.

Lider oyuncu yok
Golden hemen sonra Güneş makul değişikliklerle oyuna müdahale etmeye çalıştı, kader belirleyen golü kaçıran Colman'ı çıkarıp, Serkan'a iyice sorumluluk vererek. Aslında baskı kurup pozisyonlar da buldu böylece. Ancak oyunun skor değiştirmeye, ev sahibine puan vermeye pek niyeti yoktu. Trabzonspor'un etkisini artırdığı dakikalarda Daum da yorulanları değiştirirken Serkan'ın şerrinden de Vederson'la kurtulmayı düşündü. Misafir ekip arada pozisyon da buldu; ama genelde skor avantajını korumakla uğraştı. Rakibinin ikinci santrforunun ilkine hiçbir katkı yapmaması da işini kolaylaştırdı. Trabzonspor lider oyuncu eksikliğini ya giderir ya da daima hisseder. Büyük takımların sadece takım oyunu oynayarak bir yere gelmeleri düşünülemez. Trabzonspor, bir Kayserispor veya Bursaspor değil. Güneş bir yandan oyun anlayışını yerleştirirken diğer yandan da alternatif isim araştırmasına yönelmek durumunda; geri kalanlar da sabretmek ve desteklemek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor