24 Aralık 2009 | Perşembe

Allah yardım etsin

Sadece Şenol Güneş geldikten sonrasının değil bu sezonun en kötü futbolunu oynadı Trabzonspor ilk yarıda. Top yapamadı, pozisyon bulamadı, fizik olarak da ezildi. Galatasaray'ın yedek gibi görünen kadrosu bordo-mavililere öyle bir baskı uyguladı ki neye uğradıklarını şaşırdılar. Trabzonspor'un golcü sorunu olduğunu herkes kabul ediyor ama top o bölgeye gelebiliyor mu sanki. Fenerbahçe maçını orta sahada kaybeden Trabzon yine orta sahada aciz kaldı. Fenerbahçe maçının en kötüsü Colman'ın yerine tercih edilen Ceyhun çok kötü oynadı, ilk golün de hazırlayıcısı oldu. "4+1"lik orta sahadan ala ala bu performansı alıyorsan yine 2 santrfor oynayacaksın ki, hoca da bunu yaptı haliyle. İkinci gol erken yenmesine rağmen çift forvetin etkisi görüldü Trabzonspor'da. Umut hiç değilse koşuşturdu; ev sahibi biraz zorlandı, açık verdi, gol yedi. Ancak orta saha organizasyonu ve son vuruş becerisi düşük olunca kalan yarım saatten uzun sürede gol de puan da gelmedi. Belki bir Ceyhun-Tjikuzu değişikliği nefes aldırabilirdi, hoca uygun bulmadı, Engin sürprizini denedi, o da en uygun pozisyonda fantezisini.

Büyüklere işlemedi
Güneş'in topu kendinde tutup çok pas yapma anlayışı Ankaragücü'ne, Denizli'ye geçerli gibi göründü ama iki büyük maçta işlemedi. Aslında düşünce haklı ama maalesef henüz realist değil. Zira bunu yapacak kadro sende değil rakibinde. Lâkin bu ülkenin en sıradan takımları bile böyle silik İstanbul performansı göstermiyor artık. Bazılarının ortalama biletli seyirci sayısı kadar yoluna can veren sevdalısı olan koca Trabzonspor'un sahada bu denli aciz temsiliyeti sevenlerine ek bir acıdır bu günlerde. Şu an için Trabzonspor'a "şöyle oynamalıydı", "şu değişiklik gerekliydi" gibi kritik yapmanın zerre kadar manası yok. Bu kadro bu fizik ve moral durumla hiçbir taktiği yerine getiremez, kupada gruptan çıkamaz, başka hedefe de yürüyemez. Şenol hocanın eldeki kadro ile ekonomik çözüm üretme çabasında çok zorlanacağı kesin. Başkanından aşağıya kadar futbola belli uzaklıklardaki yöneticilerin toplama kadrosunu ıslah etmek kolay iş değil. Hani bu ara hep soruyorlar ya "Güneş'in yardımcısı kim olacak" diye, Allah yardımcısı olsun evvel emirde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor