10 Nisan 2010 | Cumartesi

Kora kor olsun

Lige kötü başlayan Beşiktaş'ın sonradan pek beklenmedik bir seri yaptığı dönemde, kasım ayında peş peşe kazandığı iki büyük maç vardı, Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye karşı. İkisinde de ilk yarıda şansı yaver gidip gol yememiş, ikinci yarıda bulduğu gollerle toplamda 5-0'lık bir skorla 6 puan almıştı. Siyah-beyazlıların, bu sezon en olumlu yanı az gol yemeleri. Sıralamanın ilk 7'sindeki diğer takımların aksine onlar sadece içeride değil, dışarıda da kalelerini iyi koruyorlar. İç saha ortalamaları 0.64 iken dışarıda da 0.71'de tutabilmişler rakamı. Trabzon'un içerideki 0.73'ü ise deplasmanda 1.31'e fırlıyor. Zaten bunun için Trabzonspor, Kayseri'deki son maçında rakibini ezmesine rağmen yenildi, Beşiktaş ise Ankara'da perişanları oynamasına rağmen yenilmedi. Ancak Trabzonspor iç sahada attığı kadar dışarıda da atabilen bir takım (1.67/1.77). Genelde bir gol sorunu var ama deplasman fobisi belirgin değil. Üstelik Beşiktaş deplasmanına bu kez yine bir şubat ayında çıkmıyorlar. Seri yenilgiler zaman makinesi işbaşında olmayabilir.

Kazanırsa şansı artar

Bir ay önce "Trabzon ligi beşinci bitirir" demiştim, yine oradayım; Trabzon da orada. Kağıt üzerinde bir üçüncülük şansı yok değil, hele bu Galatasaray ile Beşiktaş'a bakınca. Ancak Trabzon da Trabzonluğunu hep yapıyor işte, Kayserispor karşısında olduğu gibi. Diğer ikisi kaybettiklerinde kaybetmeyi zaten hak etmiş bir oyun ortaya koyarken, Trabzonspor döktürdüğü oyunlarda bile kayıp yaşıyor. Ancak Trabzonspor, bu kez kazanırsa üsttekilerden en az birini yakalama şansı söz konusu olacak. Bu nedenle bu akşam Beşiktaş'ın işi çok da kolay değil. Şampiyonluk şansı çok az olan siyah-beyazlıların kaybetmesi ise Şampiyonlar Ligi'ni de kovalamaktan vazgeçmek demek. Bu akşam İnönü Stadı'nda kora kor, zevkli bir karşılaşma olmasını bekliyoruz. Trabzonspor'un erken gol yeyip demoralize olarak oyundan koptuğu buluşmalardan biri olmazsa seyir zevki yükselir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor