16 Nisan 2010 | Cuma

Planlama meselesi

Kupada finale yükselen Trabzonspor muhtemelen ligi de ilk 5 içinde bitirerek Avrupa bileti alacak. Haliyle gözler yeni kamp dönemi ve sezona çevriliyor artık. Ne kadar iyi ve geçerli bir planlama yapılacağı konusunda merak fazla. Antalya rövanşı, eldeki kadronun eksik yönleri açısından iyi bir gösterge oldu. Öncelikle, stres altında paralize olma durumu tekrar gözlemlendi. Çoğu maçta kaybolan Colman'ın müthiş savunma direnci ve Onur'un kurtarışları olmasa bugün büyük kaos vardı Trabzon'da. Hem de genelde hak etmediği bir kaos. Stoperler Antalya'da çok aksadı. Özellikle Giray ciddi bir düşüş içinde. Kadrodaki 3 stoperin topu oyuna sokmadaki yetersizlikleri de ortada. Song gönderilecekse, 1 değil 2 takviye gerekli buraya. Keşke bölgesel oyunculardan ekonomik bir yedekleme yapılabilse

Transferde hata olmamalı
Sol kanatta Cale, belli özellikleri olmasına rağmen, yönetimin zorla pazarlama hevesinin de etkisiyle çok duygusuz bir oyun sergiliyor. Şenol hoca "Ben onu kamp döneminde motive ederim" diyebiliyorsa, tamam. Aksi taktirde buraya da oyuncu gerekli. Orta sahada seçenek çok gibi, ancak lider oyuncu yok. Elbette Alex hariç kimsenin çilingiri yok ve para ile bulmak da kolay değil. Bu nedenle, sorunun en mantıklı çözümü, sağlam bir savunma, takım oyunu disiplinine riayet ve gol vuruşu iyi forvetlerle olabilir. İleride top tutabilen ve ayağı ayarlı bir isim olmazsa "takım oyunu" zor işler, yorulan orta saha da savunmasına yardımda zorlanır. Yani, santrfor ihtiyacı hem ofans hem de defans için gerekli. Daha önce de yazdığımız gibi, Güneş'in transfer performansısorumluluk alma noktalarında eski karneleri çok iyi değil. Bu kez mutlaka bir hamle yapmalı, diğer konulardaki gibi burada da gelişme gösterdiğini kanıtlamalı. Bakınız, "şampiyonluk için" falan demiyorum. O ayrı bir konu. Bu sezonun üzerine koymak için bu temenniler. Şampiyonluk gelir, gelmez, o ayrı konudur, kısmet işidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor