02 Eylül 2010 | Perşembe

Görev sende

Net olarak görülüyor, bu takımın ayarı bozulmuş. İkinci kaptanın kulüp başkanı ve bazı idarecilerle ortaklaşa düzenlemeye yeltendiği, Fransa'ya kaçak işçi sokma operasyonu bir oyuncu kaybından daha büyük hasara yol açmış. Son yazıda not düşmüştük; güzelliklerin hep yarım kaldığı camiadır Trabzonspor. Sezona fırtına gibi girmişsin, rakiplerin de sıkıntılı, herkes seni favori gösteriyor ama sen kendi kendini imha etmek için mutlaka bir sebep buluyorsun. Sanmayın ki bunları Antalya Mardan hamamında bırakılan iki puan için yazıyoruz. Beklenen bir firedir. Zaten "Puan durumu, hava durumundan etkilenir" özdeyişi de bize aittir. Akdeniz deplasmanlarına yaz aylarında, Ankara, Sivas, Kayseri'ye kara kışta gitmek peşin bir fikstür dezavantajıdır ligimizde. Uzun bir mücadeledir o lig, puanlar kaybedilir, doğaldır; siz hedefe yürümeye devam edersiniz. Ancak konsantrasyonda, arzuda, dayanışmada bir çatlak oluşmuşsa sorun ciddidir. Mardan'da, elektriklerin olmadığı süreleri de eklersek neredeyse 100 dakika kadar kulübesinden çıkmadı Şenol Güneş. Sahaya sürdüğü dirençsiz takım kadrosuna arkalarında olduğunu hissettiremedi bir türlü. Beklerdik ki 25 dakikalık kesinti sırasında takımını toplayıp "Nedir bu haliniz?" deyip motive etsin, etmedi, edemedi.

Yönetimden beklenti yok!
Yönetimin haline bakıp, "Allah Şenol Güneş'e sab?r versin" demiştik ya birkaç gün önce, öyle olmamış demek ki. Liverpool maçı öncesi ve sonrası süreç, önce hocanın sonra da oyuncuların ayarını bozmuş. Buna bir de Colman'ın iyileştirme hayalinin sona erişi eklenmiş. Trabzonspor'un iki hafta önceki ahengini yakalaması ne kadar zaman alır, bilemeyiz. Ancak Güneş'in deneyimi, Trabzonspor sevgisi ve profesyonel ahlakı yine yegâne umudumuzdur. Bugün Güneş'e sabır dilemek yerine vazife hatırlatmak var ajandamızda. Sen şu an Trabzonspor'un tek sorumlususun. Taraftar, camia, bu kulübü, bu takımı sana emanet etmiş. Kimsenin başkandan, yönetimden bir beklentisi yok. Allah sana kuvvet versin ama daha da önemlisi, tez zamanda ciddi, olgun, donanımlı bir kulüp başkanıyla çalışma şansı nasip etsin. Mübarek günlerde: Amin…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor