17 Ekim 2010 | Pazar

Aradan sonra

Yine bir milli maç arasından lige döndük. Bu arada kulüp yöneticileri, teknik adamlar, futbolcular yine "Lige verilen aradan yararlanarak" girişli umut cümleleri kurdular. Kişisel arşivime baktım, tam 8 yıl önce "Lige verilen ara" başlıklı bir kara mizah yazmışım. Ve demişim ki "Gerçek ve kalıcı başarı, uzun süreli çalışmanın, akılcı planlamanın ve sağlıklı zihinlerin ürünüdür. Bunu göremeyen veya görüp de beceremeyen takımlar, 'başarı'ya öyle bir ara verirler ki, 'lige verilen ara' falan asla ve asla düzelmelerine yetmez, yetemez." Bunu en çok da, aralardan sonraki maçlarda kayıplar yaşayan Trabzonspor için söylemişim. Buna Şenol Güneş'in geçmiş bazı dönemleri de dahil. Trabzon belki ilk kez Kazakistan/Belçika milli arasından sonra lige iyi bir dönüş yapabilmişti. Bugün Trabzonspor yine bir milli aradan sonra kendine ters gelen bir rakip karşısında. İki Kasımpaşa deplasmanından bir golsüz beraberlik, bir de 3'lük yenilgiyle dönen bordo-mavililer bu kez ne yapar acaba? Maç, Trabzonsporlular'ın içini karartan Kasımpaşa Stadı'nda oynanacak. Hakan Kutlu sonrasında Hikmet Karaman Manisa'sı ile karşılaşmak gibi olabilir mi, Ali Sami Yen'den evine dönmüş Kasımpaşa randevusu? Hoca değil ama mekân değişimi var bu kez, hiç kazanamayan bir takım için. Ya Yılmaz Vural'ın büyük maç kazanma şansı?

Takımı etkilemeyecektir
Kendimce değerlendireyim. Bir kere Trabzonspor artık çok şeyi doğru yapabilen bir takım. Gerçek ve kalıcı başarı için üstüne koyarak ilerliyor. Yani lige ara verilip verilmemesi bu takımı etkileyecek bir şey değil. İkincisi, geçen seneki Kasımpaşa hezimeti, Yılmaz Vural'ın çıkışa başladığı döneme denk gelmişti. Bu kez böyle bir durum söz konusu değil. Üçüncüsü, Kasımpaşa kadrosunu değiştirirken güçlenmedi, zayıfladı. Dördüncüsü, ilk 7 haftada alınan 5 yenilgi 2 beraberlik, Kasımpaşa için alışılmadık durum değil, geçen sezona da 1 beraberlik 8 yenilgi ile başlamışlardı. Yılmaz Vural'ın büyük maç şansı ise bu sezon görünmüyor. Geçen sene Trabzon'dan hemen sonra 3-1 kazandıkları Kadıköy'den 2 kat ters skorla dönmeleri dikkat çekici. Demem o ki, Kasımpaşa'nın toparlanma çabası bu haftaki Trabzon maçının da sonrasına kalabilir. Hatta belki Yılmaz Vural'dan sonraya. Belki de hiç toparlanamama söz konusu olabilir. Trabzonspor ise Kasımpaşa deplasmanından 42 yıl aradan sonra galibiyet çıkaracak durumda. Manisa'ya verdiği İsaac'e karşı yaşadığı tersliği Tjikuzu'nun Kasımpaşa'sından görmezse tabii.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor