23 Ekim 2010 | Cumartesi

Sürpriz zor...

Bir maç daha çok farklı kazanılınca Trabzon'da yeni bir Manisa benzeri sürpriz şüphesi yaşanmıyor değil. Kötü gidişiyle hocasının başını yiyen bir başka rakip var karşıda. Trabzonspor üst üste kazanırsa ciddi bir öz güven tesisi söz konusu olacak. Puan kaybetmesi halinde ise camiada "2 ileri 1 geri" psikolojisi yaşanması kaçınılmaz. Trabzonsporluları hemen rahatlatalım. Bu Trabzonspor, bu Gençlerbirliği'ne puan kaybetmez. Ya da başka bir açıdan bakarak: Bu Gençlerbirliği Avni Aker'den puan çıkaramaz. Gençler de tıpkı geçen haftaki Kasımpaşa gibi kadro zaafiyeti yaşıyor. Savunmanın temel direği İlhan Eker lüzumsuz yere Fenerbahçe kulübesine gönderildi. Hücumdaki en büyük silah Mustafa Pektemek de sakatlanınca iki ucu zayıf bir takım çıktı ortaya. Kırmızı-siyahlıların parlak savunma oyuncuları Orhan Şam ve Aykut Demir de henüz istenen düzeye ulaşamadı. Jedinak Antalya'daki çizgiyi yakalayamazken, Hurşut da pek ortada yok. Belki en klas oyuncu olan Harbuzi de takımı yeterince iyi yönetemiyor. Ancak bu uzun mesafeli şutlar çıkarmasına engel değil. Gençlerbirliği'nin tüm eksiklerine rağmen iki galibiyeti var. Ancak bunları da penaltı farkıyla almış. Zaten 6 golün 3'ü penaltıdan. Dört deplasman maçında alınan bir puan ve atılan tek gol, ki o maç da kaybedilmiş. Üç deplasmanda 3'er gollü yenilgiler var hanede.

Manisa'daki kadar risk yok
Doll'ün balayı sonrasında belki bir konsantrasyon kaybı oldu da bu takım geçen senenin üzerine bir şey koyamadı. İlhan Cavcav'ın Zumdick tercihi de kanayan yarayı durdurmak için pek uygun gözükmüyor. Zaten kısa süre içinde yeni bir hoca bekleniyor. Yani, Trabzon'u bir Hikmet Karaman motivasyonu tehdit etmiyor yine. Trabzonspor ise her hafta üzerine koyarak ilerliyor. Şenol Güneş de istifa krizinin etkilerini büyük ölçüde aştı. Selçuk İnan takımı çok iyi yönetirken Colman'da da toparlanma görülüyor. Umut Bulut çok iyi bir form yakalarken hücum organizasyonları için alternatifler de çoğaldı. Bordo-mavililer gol yese de üzerinden kalkabilecekleri bir 90 dakikaya hazırlanıyor gibi. Üstelik Manisaspor maçından çıkarılan dersler var. Velhasıl, Trabzonspor, ciddi bir hava muhalefeti yaşanmazsa Galatasaray-Bursa virajları öncesinde kayıp yaşanma olasılığı düşük gibi görünüyor. Ancak konumuz futbol. Yeni bir sürpriz zor, ancak imkansız da değil. Kaleciden santrfora, oyuncular işi ciddi tutarsa Güneş emekleri
puan cetveline çok daha net yansıyacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor