19 Şubat 2011 | Cumartesi

Bir mani olmazsa

İkinci yarıya 7 puan kayıpla başlayan bordo- mavililerin sonraki 4 maçtan 9+1 puan alacağı tahminini yaparken Manisa deplasmanına da 3 puan demiştik. Bir istatistiksel gerçeğe rağmen.
Kırk yıldır zirveye oynayan Trabzonspor'un bazı takımlar karşısındaki karnesi şaşırtıcı derecede zayıf. İşte Manisa bunlardan biri. Hikmet Karaman'ın takımına bir kimlik ve ivme kazandırdığı kesin. Bu kimliği "dışarıda en güçlü rakibini yenebilen ancak iç sahada zorlanan ve oyunu tutmayı pek başaramayan" şeklinde tanımlamak yanlış olmaz. Özellikle dışarıdaki Trabzon, Beşiktaş, Antalya; kendi evindeki Kayseri, Bursa ve Fenerbahçe maçları bu tablonun ana hatları oldu.
Manisa'nın temel sorunu orta sahada. Burada Mehmet Güven dışında dirençli oyuncu yok gibi, o da cezalı. Oyunu karşı sahaya taşımak gereken iç saha maçlarında rakibin karşı ataklarında yumuşak karınları ortaya çıkıyor.
Bursa ve Fenerbahçe yenilgilerinde temel sorun buydu. Trabzonspor'un da ligin ilk yarısında harikalar yaratan orta sahası şimdi sıkıntılı.
Hem yeterince yaratıcı değiller hem de rakibi karşılamakta zorluk çekiyor, göbekten kendi ceza yayına kadar geriliyorlar. Güneş'in burada ofansif ve disiplinsiz oyuncuları tercih ve dahası ısrar etmesi, form düşüklüğü ve öz güven kaybı yokken ciddi sorun çıkarmıyordu; ama son 4 maçtır öyle değil.

Colman ekstra oynamalı
Bu blokta Colman'ın performansında yükselme sağlanamazsa bordo-mavililer her maçta zorlanır. Bu kez Engin de yok, lâkin bu Şenol hocanın lehine bir durum. Engin tam zamanında ekarte oldu. İnşallah kasık ve kafa olarak sağlam bir dönüş yapar.
Güneş'in sağ beke Mustafa'yı kaydırıp Giray-
Glowacki
tandemine dönme niyeti var sanki. Hem artısı hem eksisi olabilir. Ligin ikinci yarısına rakiplerini hep arkasına kaçırarak başlayan Serkan orta sahada hem kendine hem de takıma daha yararlı bir rotasyon dönemi geçirebilir. Ancak Glowacki sol stopere kayarsa burada yine pozisyon hataları yapabilir. Kararı ve sonuçlarını merak ediyoruz.
Trabzonspor'un gol bulmakta fazla sorun yaşamayacağı bir oyun beklentimiz. Umut'un gol bulacağı bir maç havası var.
Manisa'nın da tilki golcüleri var ki özellikle IsaacTrabzon'da yapamadıklarını Trabzon'a yapmayı seviyor. Buna bir de Yiğit'in yıpratıcılığı eklenecek. Teoride gollü maç olur gibi.
Trabzon'un en büyük sorunu kulübede katkı yapacak isim bulunmaması. "Hocanın elinde iki takım var artık" diyen Şener'in kulakları çınlasın. Hoca bu kısıtlı kadroyla elinden gelenin en iyisini yapıyor da bay başkan hiç değilse Yattara veya Alanzinho kadar performans ve ciddiyet gösterebilse artık.
Sonuçta, Manisa'da bir mani olmaz gibi geliyor bana ama neticede futbol işte...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor