12 Eylül 2011 | Pazartesi

Büyük tanıklık

Hafta içi Türk futbolunun mevcut durumu için son derece isabetli tespitler ve açıklamalar yapan futbol filozofu Şenol Güneş, yıllar önce de kendisini eleştiri adı altında aşağılamaya çalışan bazı beyaz Türkler'e çok net cevap vermişti hatırlarsanız: Trabzonlu'yum, Türküm, adamım... Adamlık önemli şey hakikaten. İşin özü aslında. Sözünün eri olmak, kırılsa da bükülmemek.
Dün de buna benzer bir duruş Sadri Şener'den geldi: 55. madde için değişiklik önerisine imza atmayacağını tüm Trabzonsporlulara ve Türkiye'ye ilan etti.
Şike, yani dolandırıcılık, futbolun içindeki en ağır suç. Bir nevi, yapan kulüpler için en büyük yenilgi, cezasız kalmaması gereken bir suç. Ve o cezanın suç kadar büyük, yani en büyük olması, hukuken de vicdanen de gayet normal.
Ancak, spor müsabakaları konusunda işlenen bu suça böylesine ağır hapis cezaları verilmesi, vicdanla bağdaşmayan bir durum.
Müsabakaların sonucunu manipüle eden spor yöneticisi, ömür boyu yöneticilikten men, hatta spor müsabakalarına girememe cezası almalıdır, lakin, şikeyi silah zoruyla yapmadığı, yaptırmadığı takdirde yıllarını hapiste geçirmemelidir.

UCUBE LİGE YORUM YOK
Bu arada, bir dediği ötekini tutmayan TFF'nin ucube ligi başladı ve baktık ki, bundan sonra futbol falan yorumlamam, diyenler yine -duygusallık nedeniyle zahir- ekranlarda.
Ne bileyim, çok da eleştirmek istemiyor insan. Belki de iyi niyetledir, fedakarlıktır, yine yayıncılara yazık olmasın diyedir.
Biz bu ucube ligi izlemeyeceğimizi peşinen söyledik. Kimin kimi yeneceği, kimin ligi tepede bitirip kimin play-off şampiyonu olacağı hiç önemli değildir bizim için.
Play-off dedikleri sokma akılcılık zaten tümden anlamsız, gereksiz ve art niyetli bir düzenlemedir; temelden çatıya karşıyız...
Bu ligde, sadece, 40 yılı aşkın süredir takip ettiğimiz Trabzonspor'un maçlarına göz atacağız biz. Ancak yine de maç yazısı falan yazmayacağız. Yalnızca... Trabzonspor'un bugüne kadarki helal kazanç peşinde koşan onurlu mücadelesinin devamını, sonucuna önem vermeksizin izlemeyi sürdüreceğiz, diğer kulüplerimize de başarılar dileyerek.
Çarşamba günü de işlerimizi yetiştirebilirsek bu helal markanın ilk Şampiyonlar Ligi mücadelesini yerinde izleyeceğiz.
Adlarını anmaya bile değmeyecek bazı insanlar nedeniyle 15 sene geciken bu büyük randevunun onurunu yaşayacağız, sonucunu hiç önemsemeden.
Sonucun değil, temiz niyetin ve doğruluğun er ya da geç takdir edildiğini yıllar sonra da olsa görebilen gözlerimize ne mutlu bu büyük tanıklık için...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor