04 Mart 2010 | Perşembe

Gecenin güzelliği

Bir hazırlık maçında "O niye oynadı bu niye oynamadı?" değerlendirmesi yapmanın önemli olduğunu düşünmüyorum. Adı üstünde hazırlık maçı. Önemli olan Milli Takım'ın seyredenler üzerinde bıraktığı izlenim. Bu açıdan baktığımızda beni en çok etkileyen Milli Takım'ın klasik formasıyla yeniden buluşmasıydı. Oğuz Çetin'in Honduras karşısında savunmayı Galatasaray'dan kurması gecenin bir başka çarpıcı görüntüsüydü. Sabri, Emre Güngör, Servet ve Caner'den kurulu savunma olumlu bir görüntü vermekle kalmadı Rijkaard'a da "Böyle de olur" mesajı yolladı. Sol tarafta Emre-Arda uyumu ise Milli Takım'a sadece görsel güzellik değil ofansif zenginlik de kazandırdı. Emre, yanında Hamit gibi olumlu top kullanan, Aurelio gibi 'hem kazanan hem kullanan' oyuncularla görev yapınca maça ağırlığını koydu. Duran topları da iyi kullanan Emre'nin en olumsuz yanı hazırlık maçında bile agresif görüntüsüydü.

Gel de şimdi yanma

O arada Aurelio'nun risksiz ama olumlu futbolunu da Honduras maçında yeniden izleme olanağı bulduk. Arka direğe vurduğu ve kaleci Escober'in kurtardığı top, onun ne denli ofansif güç olduğunun da göstergesiydi. Hücum denince Milli Takım'ın 4-5-1 gibi dizilip atakta 4-3-3'e döndüğünü gördük. İlk yarıda Arda, Mevlüt ve Volkan'la üçlenen hücum gücümüz Tuncay'ın girmesinden sonra daha olumlu görüntü verdi. Tuncay'ın pasında Hamit'in ağlarla buluşturduğu vuruşta gecenin bir başka güzelliğiydi. Dünya Kupası'nda Honduras'ın olup bizim olmamamız üzüntümüzü katladı. Avrupa'da oynayan 5-6 oyuncuları var ama Dünya Kupası gibi büyük bir organizasyonda onlar yetmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor