19 Ekim 2010 | Salı

Yakışıklı futbol

Yazının akışını Alex'in varlığı veya yokluğunun sırtına yükleyip taşımak istemiyorum.
Bu konuda yazacağım tek cümle Alex'inyokluğunda Aykut hocanın Özer yerine Semih'i tercih etmesi gerektiğidir.
Gerçi eğri gemi doğru sefer yaptı ve 14. dakikada Özersakatlanınca Semih oyuna girdi ve daha doğru kadro oluştu ama bu durumun Özer'in sakatlığı sonucu olması futbol adına sevimsizlikti. Semih'li kadro Niang-Semih çift forvetini işaretlemese de Konyaspor için gerçekten büyük sıkıntı yarattı. Çünkü önde Niang arkada Semih, orta alandan gelen oyunculara mükemmel duvar oldu.
Nitekim Emre-Niang, Stoch-Semih verkaçları ev sahibi ekibin savunma disiplinini bozan birer ders niteliğindeydi. F.Bahçe'nin Konya karşısına solda Stoch, sağda Dia ile kanatlara genişlik kazandırması ise Aykut hocanın sahnelemeyi düşündüğü eserin ortaya çıkması anlamına geliyordu.
Özellikle Dia, sağ kanatta Ramazan'ın olduğu bölümü otoban gibi kullandı. Üstelik çıkardığı topları isabetli pas olarak kullanması F.Bahçe'nin kolay pozisyonlar üretmesini sağladı.
Semih'in attığı ve maçı 2-1'e getiren golde olduğu gibi…

Gerçek ve olumlu performans

Bu bölümde Niang sakatlığını kafaca aşsa, maç daha erken kopabilirdi.
Bu maçın iki kritik oyuncusu daha vardı, izlenmesi gereken… Biri Emre Belözoğlu… Önde baskı ile top kazanıp, takımını paslarıyla mükemmel idare etti. Diğeri Mehmet Topuz… Hafta içinde Selçuk'un yerine onun adının yazılması gerektiğini belirtmiştim. Yanılmadığımı bu maçta ortaya koydu.
Sonuç olarak maçın 4-1'e gelip koptuğu 65. dakikaya kadar tribünlerde ki futbolseverlere keyif veren yakışıklı bir futbol izledik. Son 25 dakika ise F.Bahçe idare futbolu oynadı. Bu bölümde ise Yobo'nun gerçek ve olumlu performansını gördük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor