21 Kasım 2010 | Pazar

Alex'li formül

Başkan Aziz Yıldırım, Lig TV'de "Alex bir değerdir. Fenerbahçe'ye de büyük katkısı vardır. Oynayıp oynamayacağına Aykut Kocaman karar verir" dedi.
Başkan, böylece bir yandan Alex'in gururunu okşadı, diğer yandan Aykut Kocaman'a tam yetkili olduğu mesajını verdi. Ancak pratikte işler böyle yürüyemez.
Çünkü Alex öyle iki cümleyle özetlenecek, hakkında karar alınacak bir oyuncu değil.
Kadrosunda Alex olan bir hocanın, kucağında saatli bomba var demektir. Bu gerçeğe rağmen, başkan Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını günler sonra neden gündeme getirdim açıklayayım.
Aykut Kocaman, Bucaspor maçı hazırlıkları sırasında Fenerbahçe'de çift forvet deneyip, Alex'i yedek takıma gönderdi. Bu bir bakıma, alınan mesajın gereğinin yapıldığı anlamına gelebilir. Ancak kazın ayağı öyle değil.

Ya "İstemezük" derse...
Aykut Kocaman, sezon başında yapmak isteği radikal değişimin şu günlerde bir hayli uzağında. Ayrıca alınan sonuçlar, elini ciddi olarak zayıflattı. Kocaman'ın, Alex'siz bir kadro tercihi başına ciddi sorunlar açabilir. İşte bu yüzden çift forvet formülü için ortada tek seçenek kalıyor; o da Alex'e Emre Belözoğlu'nun görevini vermek.Tabii burada önemli olan Alex'in görevi nasıl algılayacağı. Bunu yapmak ister mi, tam bir soru işareti. "Onun savunması yok. Bu olmaz" diyenler için örneğim Oğuz Çetin'dir.
Orta sahada "çıtkırıldım" bir oyun sergiliyor denilen Oğuz Çetin, futbolunun son yıllarında hem savaşan hem bireysel becerilerini kullanan bir oyun anlayışı ile Türk futbolunda örnek bir orta alan portresi çizmişti. Oysa o da yatmayı tercih edebilir, en iyi yaptığı işi, sadece topu kullanmayı tercih edebilirdi.
Özetle bu formül Aykut hoca için yeni bir Alex'li çözüm olabilir. Tabii önemli olan Alex'in bu formülde kendisine biçeceği rol. İsterse yapar! Ya "İstemezük!" diye isyan bayrağı çekerse... İşte o zaman, "çift forvete özlemle selam, rakip kim olursa olsun tek forvet arkası Alex'le devam..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor