07 Kasım 2010 | Pazar

Nerede kalmıştık

Fenerbahçe, Eskişehirspor karşısında oyuna müthiş bir başlangıç yaptı. Şükrü Saraçoğlu'ndaki görüntü Bursa'da oynanan ikinci yarının devamı gibiydi. Sarı-lacivertli ekip ilk 45 dakikada hücumun tüm zenginliğini sahaya yansıttı.
Sakatlığı nedeniyle oynayıp, oynamayacağı son ana kadar belli olmayan Gökhan Gönül, Eskişehirspor'un yumuşak karnı sol tarafını hallaç pamuğu gibi attı. Son zamanlarda Gökhan'ı bu kadar etkili görmedik desek yanlış olmaz.
Sol kanatta ise eleştirilen Stochda etkili bir günüdeydi.
Alışılagelmiş, içeri kat eden deparlarının yanında sol çizgiye taşıdığı toplarla Eskişehirspor defansının dengesini bozmayı başardı. Onun şanssızlığı böyle bir gecede Lugano'nun atılması nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalmasıydı.
Fenerbahçe'nin göbekten yaptığı hücum girişimlerindeki pas alışverişleri, orta alanı hızlı geçme, savunma arkasına sarkma ve oyunun yönünü çevirme düşüncesindeki başarısı futbolun güzelleşmesini sağladı.

Bilica yine yaptı yapacağını
Bülent Ertuğrul
'un kontrolünde oynayan Alex ise durarak yaptığı işlerin en iyilerini sahaya yansıttı.
Penaltıyı gole çevirmesi yanında ikinci golün atağını başlatırken attığı pas ders niteliğindeydi.
Duran topları saymazsak, hepsi bu kadar... Eskişehirspor'un da hakkını teslim edelim. Konuk ekibin oyunun iki yönünü oynama isteği maçın kalitesine olumlu etki etti. Ta ki devre arasına kadar...
İşte ne olduysa orada oldu. Lugano ve Sezer, sahada başladıkları hesaplaşmayı koridorda sürdürünce, iki takım ikinci devreye 10 kişi döndü. Bunun sonucu oyun alanında boş alanlar arttı. Böylesi koşu alanların çok olduğu tabloda Emre'nin sakatlanarak çıktığı için sahada olmaması, Dia- Semih değişikliğinin geç yapılması Eskişehir adına şans Fenerbahçe için talihsizlikti.
Kadıköy'deki sisli ama keyifli gecenin tadını kaçıranlar ise, Fenerbahçe adına Lugano, Cristian ve Bilica'ydı. Lugano'nun yaptığı malum ama Cristian ne yaptı anlayamadım. Bu kadar etkisiz ve sahada!
Aykut Hoca ne düşündü anlamak zor. Bir de Bilica. Yine yaptı yapacağını, fantezi ararken, Fenerbahçe golü yedi.
Unutmadan Mehmet Topuz'un hakkını Fenerbahçe seyircisi gibi biz de verelim ve Fenerbahçe'nin iyi gidişata devam dediğini belirtelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor