21 Ekim 2010 | Perşembe

Ürkek ve çekingen

Nani'yi bir kenara bırak, M. United sıradan bir Avrupa takımından farksızdı.
Buna karşın, üzerlerindeki formalar ve Manchester ismi Bursaspor'un çekingen ve ürkek oynamasına yetti. Nitekim ilk 45 dakikada adeta 70-80'li yıllarda oynadığımız futbola döndük ve nostalji oyunu izledik.
Ev sahibi ekip, savunmasının en gerisinde bulunan Smalling ve Vidiç'i bile orta çizginin önüne getirerek baskı oluşturdu. Bursa'da bu baskıya başkaldıracak İnsua ve Ergiç gibi futbolcular ise oyuna ağırlık koyamadı.
Onlar topla haşır neşir olmayınca Volkan ve Sercan'ın çabukluğu hiçbir işe yaramadı. Bir bakıma Ertuğrul Sağlam'ın iyi kapanıp, hızlı hücum planı en başta rafa kalkmış oldu.

KALEYİ BULAN İLK ŞUT 90'DA
Baskı ilk 45 dakikada Bursa'nın üzerinde olmasına rağmen, M. United'ın pozisyon zenginliği oluşturamaması onların sıradan futbolunun göstergesiydi. Ev sahibi ekip, Nani'nin kullandığı sağ kanattan, Vederson'u hırpalayarak hücum yaptı. Bu ataklarda da kalabalık özellikle Stepanov ve Ömer'i aşamadı.
Sağlam, ikinci yarıya başlarken, Sercan-Turgay değişikliği ile hücumu farklı oynamayı düşürdü.
Ancak fazla bir değişiklik olmadı. Bursa topa biraz daha fazla sahip oldu, sahasına gömülmedi ama kaleye gidecek tek pozisyon bile üretemedi. Kaleyi tutan tek şutun 90'ıncı dakikada gelmesi yeşil-beyazlıların ofansif anlamda ne denli yetersiz olduğunun açık bir göstergesiydi.
Sonuç olarak Bursa, fazla etkili olamadığı maçta, rakibinin kötü görüntüsünden yararlanmayı bilemedi. Hiç kuşku yok ki bunun ana sebebi tek kelimeyle tecrübesizlikti...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor